Hvad er rigtig påskemad?

Det danske køkken

Der er selvfølgelig ikke noget rigtigt eller forkert, når det kommer til påskemaden. Det handler i bund og grund om smag og behag. Men der er alligevel nogle traditioner, som mange synes at følge.

I Danmark handler påsken først og fremmest meget om familien og traditioner, ligesom julen gør det. Det er ofte her, at man samles med hele familien og får en stor påskefrokost. Men der er selvfølgelig mange forskellige måder at gøre det på og forskellige traditioner fra familie til familie.

 

En traditionel påskefrokost

Selvom traditionerne kan variere fra familie til familie, og man har forskellige smag, består påskemad oftest af kolde og lune retter. Man plejer gerne at starte med æg og fisk, herunder karry sild, røde sild, fiske filetter, laks og lignende. Derefter plejer man at fortsætte med retter som lune retter og andet. Det kunne for eksempel være lun leverpostej med champignon og bacon, frikadeller, kyllingesalat, flæskesteg og lignende.

Nogle plejer endda at slutte af med et ostebord, hvor der bliver serveret forskellige slags brød og kiks samt diverse oste og tilbehør.

Så uanset hvilke retter og traditioner man kører med, plejer påsken at være præget af store måltider, så man går i hvert fald ikke sulten gennem påsken – så er det i hvert fald ens egen skyld.

Prøv noget nyt

Denne type påskefrokost med kolde og lune retter er relativ nem at lave selv, og nogle familier gør det sågar sådan, at de deler de forskellige retter mellem hinanden, således at alle har noget påskemad med til påskefrokosten. Det er selvfølgelig en rigtig god måde at fordele ansvaret på, så der ikke er nogen, der skal stå med det hele selv. I så fald kan det nemlig godt blive en stor byrde.

Men skulle i alligevel have lyst til at prøve noget helt nyt i år, hvor der ikke er nogen, der skal være bebyrdet med at kokkerere påskemad, kan i prøve Jespers Torvekøkkens lækre påskefrokost, der bliver leveret direkte til døren.

Det er først og fremmest en nem måde at få stablet en påskefrokost på benene på. Vi har alle sammen en travl hverdag, så det kan være svært lige at overskue at skulle planlægge og lave mad til en påskefrokost, men det kan Jespers Torvekøkken snildt klare for dig. Så du slipper ikke alene for besværet. For med Jespers Torvekøkken får du nemlig også en lidt anderledes påskefrokost.

Jespers Torvekøkken har allerede sammensat menuen for dig, der består af unghane med rosmarin, kalvespidsbryst med forårsgrøntsager, rabarbertærte, varmrøget laks og meget mere.

Derudover har Jespers Torvekøkken en stor passion for madlavning, hvilket sikre dig den lækreste påskemad, der i øvrigt er relativ sund og bæredygtig.

Jespers Torvekøkken er desuden utrolig kreative i køkkenet og forsøger altid at finde på nye og spændende tiltag, hvorfor du med sikkerhed vil komme til at prøve noget nyt, hvis du vælger denne type påskemad til påskefrokosten.