Det danske køkken

Klassisk brændende kærlighed

Det er en evig klassisker. Vi har alle prøvet den utallige gange, men man bliver aldrig rigtig træt af det. Brændende kærlighed er en fast bestanddel af det danske køkken, og her får du en solid opskrift på det. Hvis det vil prøve en alternativ udgave, så giv denne Paleo brændende kærlighed et skud.

 

Ingredienserne

Du skal bruge følgende ingredienser til en klassisk brændende kærlighed: et kilo kartofler, to deciliter mælk, 15 gram smør, tre løg, i om egnen af 400 gram bacon og et madæble. Som tilbehør kan du bruge hakket persille og rødbeder.

Tilbered brændende kærlighed

Skræl og kog kartoflerne i usaltet vand. Hvis vandet er salt, så bliver mosen sej. Skær løgene i skiver, og skær din bacon i tern. Steg derefter din bacon indtil den er lækker, sprød og gylden. Fjern baconen, og steg dine leg ved middelvarme. Når løgene næsten er færdige, så skal æblet små tern, og lad dem stege med de sidste par minutter.

Hæld nu vandet fra kartoflerne, og mos dem derefter. Lun mælken og smøret. Rør det derefter i mosen, og smag det til mad salt og peber. Du kan nu anrette kartoffelmosen på enkelte tallerkener eller skåle, og afslutningsvis toppe den af med din bacon, løg og æbler. Hvis du vil gøre retten rigtig lækker, så kan du hælde baconfedtet udover retten. Din brændende kærlighed er nu klar til at blive serveret.

 

 

Billede: angermann