Det danske køkken

Lav påskelam med friske sæsongrøntsager

Påsken handler som så mange andre højtider om mad. Vil du gerne servere delikat mad ved årets påskefrokost, kan du prøve en lækker påskefrokost opskrift på lam eller få den leveret udefra.

Opskrift på påskelam alla Jamie Oliver
Ingredienser

  • 1 kvalitets lammekølle ca. 2 kg
  • Havsalt
  • Friskkværnet sort peber
  • 1 stort bundt frisk mynte, blade plukket
  • 1 fed hvidløg, pillet
  • 125 ml olivenolie
  • 250 ml økologisk hønsefond
  • 600 g nye kartofler, skåret tykt
  • 100 g baby fennikel, trimmes og skæres i halve på langs
  • 225 g gulerødder
  • 100 g baby porrer, klippede
  • 200 g courgetter, skåret på langs
  • 250 g fine eller gule bønner, trimmet
  • 150 g asparges, trimmes til 6cms længder

Forberedelse

Forvarm ovnen til 220 ° C

Rids lammet og krydre det. Knus mynte bladene og hvidløg med en morter til en glat konsistens opnås. Tilsæt langsomt olivenolie og børst det over hele lammekøllen. Steg lammet i ovnen i 1½ time. Pensel med krydret olie regelmæssigt indtil lammet er kogt.

Mens kødet hviler, fjernes fedtet fra bradepanden. Lav en lys, velsmagende bouillon ved kogning og opløs alt det gode i bunden.

Kog kartoflerne i en stor gryde med saltet vand i 5 minutter. Tilsæt fennikel og gulerødder og kog i yderligere 5 minutter. Tilsæt derefter resten af ​​grøntsagerne og lad det simre i yderligere 5 minutter. Skær lammekøllen ud og server den med grøntsagerne. Brug en flad skål med lam på toppen og bouillon med mynte olie hældt over. Det er en simpel påske opskrift, der giver dig mulighed for at servere en lækker lammesteg til dine påskegæster.

Få påskemiddagen udefra

Er det en for stor mundfuld kokkerere til mange gæster, så kan du også få leveret din påskefrokost fra Jespers Torvekøkken. De har i øvrigt en masse andre lækre påskefrokost opskrifter på deres hjemmeside.