Det danske køkken

Lakridskugler med kakaopulver

Lakrids og lakridspulver er, hvis ikke du allerede skulle have opdaget det, det helt store hit indenfor mad og madlavning i øjeblikket. Så snart man træder ind i et supermarked eller en specialbutik er der lakrids her og der og alle vegne. Men, det er også ganske smagfuldt, og det er nok også grunden til, at danskerne for alvor har taget lakrids til sig. Derfor giver jeg dig et blik ind i lakridspulverets verden og magi, for at vise dig et lille udsnit af, hvad det alt kan bruges til af lækkerier.

Lakridskugler med kakao og lakridspulver

Ingredienser: ca. 15 stk

150 g bløde dadler (udstenede)
75 g hasselnødder
2 spsk kakaopulver
2 spsk kokosolie (smeltet)
2 spsk kokosmel (det almindelige)
1 spsk lakridspulver
1 lille nip salt
Evt. en lillebittesmule vand

Lakridspulver til at trille dem i.

Sådan gør du

  • Mal først nødderne til mel og blend herefter hele balladen i foodprocessoren og skrab dejen ud og sæt den på køl i en halv times tid.
  • Når dejen er stivnet, triller du kugler og ruller dem i lakridspulver.

Tilbage står du nu med en syndig choko-lakrids smag uden tilsat sukker. Det er da lækkert!

Lakridsmandler

Mandler og lakrids går også rigtig godt i hånd sammen!

Ingredienser: 2 pers.

  • 2,5 tsk lakridspulver
  • 250 gram mandler
  • lidt kokosolie eller anden smagsneutral olie

Sådan gør du

  • Rist mandlerne på en tør pande og dryp en smule kokosolie på dem til sidst.
  • Der skal kun olie til at lakridsen lige og lige kan hænge fast på mandlerne. Ellers kommer de til at smage mere af olie end af lakrids.
  • Dernæst drypper du en teskefuld lakridspulver på pr 100 gram mandler.
  • Ryst mandlerne godt og sæt dem til nedkøling.

Værsgod, så er der sunde snacks. Selvfølgelig er de ikke sunde mere, hvis du spiser de 250 gram mandler på en gang – så skader de snart mere end de gavner. I hvert fald hvis de skal ses som en sund snack.

 

 

Billede: denAsuncioner