Det danske køkken

Kartoffelmos – Let opskrift

Selv om der er masser af ret indviklede opskrifter inde på den her side så er det også nødvendigt at have et par opskrifter på det helt grundlæggende inden for køkkenet. Derfor kommer her en opskrift på en hurtig og let kartoffelmos. Portionen er velegnet til omkring 4 personer.

Ingredienser

1 kg kartofler
25 gram smør
1 dl mælk
1 dl kartoffelvand
Salt

Sådan gør du

Først skal du skrælle kartoflerne og så skal du skære dem i små stykker. Kog dem i usaltet vand til de er godt bløde. Hæld vand fra kartoflerne, men gem noget af vandet ca. 1 dl.

Derefter skal du mose kartoflerne. Hæld forsigtigt lidt kartoffelvand og salt ned til kartoflerne i takt med at du moser. Det letteste er hvis du har piskeris, men ellers kan du til nød bruge en gaffel. Kom smør i og mos videre. Endeligt putter du lidt mælk i til konsistensen er som du vil have det.

Har du ideer til nogle gode twists på opskriften så kom endelig med dem i kommentarfeltet nederst på siden.

Billede: Aaron E. Silvers

Skriv et svar