Det danske køkken

Hvordan laver man en surdej?

Lækker surdej

Surdej er fantastisk til at optimere dit brød, og forbedre smagen i det. Så jeg har fundet en opskrift, til en surdej du kan bruge næste gang du bager.

ingredienser

1 dl koldt vand
300 g hvedemel
300 g grahamsmel eller anden fuldkornsmel, bare ikke rugmel

Sådan laver du den

Bland vand og de to slags mel godt sammen i en skål, og lad det stå utildækket i stuetemperatur.

Rør i din surdej 1-2 gange om dagen. Efter 4 dage skal du hælde halvdelen af surdejen ud og lave en hel ny portion surdej, som du rører godt sammen med den ”gamle” for at friske den op. Lad surdejen stå til næste dag. Din surdej skal nu være boblende, let hævet og have en let syrlig og samtidig mild, blød og rund duft – så er den klar til brug.

Hver gang du skal bage, tager du lidt af surdejen og lader resten stå. 2-3 timer før du skal bruge surdejen igen, frisker du den op med en halv portion ny surdej.

 

 

Billede: muffinn

Skriv et svar