Det internationale køkken

Coleslaw i forskellige varianter

Coleslaw er ikke særligt udbredt i Danmark, men læser man mange artikler i Ugebladet Ude og Hjemme, så findes der mange former for coleslaw.

Man kan endda finde flere opskrifter om retten på nettet, der kan være værdifuld inspiration til mange nye opskrifter. Coleslaw er en spændende måde at tilberede kål, som jo er én af de mest sunde former for salater i verden.

 

Forskellige typer af coleslaw

Man kan spise kålretten coleslaw som tilbehør til mange retter såsom:

  • Grillmad
  • Pulled pork
  • Forloren hare
  • Burgere
  • Mange andre kødretter

Hovedingrediensen i coleslaw er hvidkål. Ordet Coleslaw kommer fra “Koolsla” og stammer oprindeligt fra Holland. Man kan dog sagtens anvende andre former for kål såsom spidskål. Man kan tilføje mange andre former for grøntsager i denne salat, men oftest anvender man gulerødder i retten.

Kålen kan både rives, hakkes, snittes eller skæres i tern, mens man normalt river gulerødderne. Man vender derefter salaten i en dressing, der typisk består af mayonnaise. Man kan også lave en dressing med en kombination af sennep, karry, salt, peber eller honning for at tilpasse smagen til dine smagsløg. Dernæst er det blot at placere din nye kål salat på et køligt sted, så den er klar til servering sammen med hovedretten.

Dressing til coleslaw

Man kan sagtens selv lave en hjemmelavet dressing, der er passende til coleslaw, idet ingredienserne grundlæggende består af eddike og olie, der også gør dressingen langtidsholdbar. I Danmark bruger vi ofte mayonnaise, der netop indeholder begge dele. Man kan få gode resultater ved at iblande yoghurt, sennep, creme fraiche eller kærnemælk.

Æbleeddike kan også anvendes, og man kan justere smagen ved at tilføje enten karry, salt, peber, sukker eller citronsaft. Hvis man vil gøre coleslaw salaten mest mulig kalorielet og sund, så bør man holde igen med den fede mayonnaise og i stedet for anvende fedtfattig græsk yoghurt. Man bør også undgå at anvende sukker og bruge en sukkererstatning i stedet for.

 

 

Billede: WordRidden