Italienske opskrifter

Italiensk bruschetta

Måske er bruschetta ukendt for de fleste. Men i Italien er den meget udbredt, og også mange i Danmark har taget denne ret til sig, så den kan købes mange steder, og du kan også sagtens lave den selv. Den er enkel at tilberede, og den kan varieres på flere måder. Traditionelt set er det en madret fra det centrale Italien., som består af grillet brød med hvidløg gnubbet på og med olivenolie og salt. Retten kan spises som den er eller med forskelligt pålæg som hakkede tomater, parmaskinke eller olivenpasta. Det er en meget simpel men udbredt forret på de italienske restauranter, og den har endda sin helt egen hjemmeside. Her fremgår det også tydeligt, at man laver en god bruschetta ved at anvende gode råvarer. Et ciabattabrød med olivenolie samt tomat og ost er allerede blevet en klassisk spise her i Danmark som forret.

 

Bruschetta med svampe

 

Danmarks Radios hjemmeside fandt jeg en forbedring af den klassiske opskrift på bruschetta. Brødrene Price er jo eksperter på området, og de anbefaler at tilføje svampe i retten. Så finder man nogle gode champignons, så vil de passe fint i denne ret, som bliver ekstra godt krydret med skalotteløg, tomater, basilikum, balsamico og marsala. De har tilføjet fløde, således den bliver ekstra cremet. Men generelt set er der stadig tale om en normal bruscetta opskrift.

 

Find en god suppe til din bruschetta

 

Der hører næsten en suppe til din bruschetta. Så er dit måltid komplet. Man kan eventuelt tilføje en kødret som hovedret, men hvis det bare er et lille mellemmåltid, så er det nemt og smart at lave suppe med bruschetta. Det må gerne være en suppe med masser af ingredienser i. Vælg en suppe med karakter og god næring i. Græskarsuppe er et godt valg til dette. På Feminas hjemmeside har jeg fundet en spændende opskrift på en ret, som jeg synes smager himmelsk. Der har man blendet en suppe med græskar, og man har bagefter tilføjet æbler vendt i karry. Måltidet afsluttes ved at drysse ingefær over suppen, så er der serveret en delikatesse, som gæsterne kan huske tilbage på med velbehag.

Billede: HerryLawford

Billede: Peter Kaminski