Spanske opskrifter

Tomatsuppe med spanske kødboller

Til denne lækre spanske tomatsuppe ret får du bruge for 350 g hakket grisefars, 2 tsp oliven olie, 1 stort hakket rødt løg, 2 røde peber skåret i tern, 3 knuste fed hvidløg, en tbsp røget paprika, 800g hakkede tomater, 400g smørbønner, 2 tsp sukker, en lille portion persille og friskbagt brød fra bageren.

Skridt for skridt

Du skal starte med at krydse det hakkede svinefars. Derefter skal du med dine hænder lave farsen til små kødboller. Find en pande frem, og varm din oliven olie på denne pande. Tilføj kødbøller og steg dem i cirka fem minutter, indtil de er gyldne og brune. Skub dem til en side af panden, og tilføj hereftter dine røde og og de røde pebre. Dine ingredienser skal nu stege videre i cirka fem minutter. Når grøntsager er blevet bløde og lækre, så kan du tilføje dine knuste hvidløg og den røgede paprika. Lad det hele stege i omkring i minut, og rør grundigt rundt imens. Nu afslutningsvis skal du tilføje din hakkede tomater. Du kan nu lade retten stå og simre i 10 minutter under låg.

De afsluttende trin

Når retten har simret i ti minutter, så fjerner du låget og tilføjer dine bønner, sukker og resten en smule krydderi. Herefter skal det simre endnu ti minutter uden låg, så retten kan koges en sammen, herved samler den smag og bliver mere kondenseret. Lige før du servere retten, så kan du tilføje din persille. Din ret er nu klar til at blvie serveret. Server den med lunt brød fra bageren, som kan dyppes i den lækre gryderet.

Vil du lade retten være en del af et større spansk traktement kan du servere en lækker spansk suppe dertil. Se opskriften på en lækker spansk tomatsuppe på hjemmesiden femina.dk.

 

Billede: jules:stonesoup