Flot, sund og lækker konfirmationsmad

Inspiration

De fleste familier skal engang imellem fejre en begivenhed med en storslået fest, og det drejer sig normalt om barnedåb, runde fødselsdage, bryllup eller konfirmationer hvor hele familien, venner og naboer inviteres til et større festarrangement.

Men hvordan stabler man nemmest et sådant arrangement på benene, når man dels vil afholde det for et overskueligt budget, men alligevel skal der være tale om en uforglemmeligt dag med lækker mad og flotte anretninger, som folk vil huske og kommentere i tiden fremover?

Hvis man alene vil fremstille flot, sundt og lækkert konfirmation mad, så bliver det en svær opgave, så derfor vælger mange at kontakte et cateringfirma, der specialiserer sig i større festarrangementer. Mange cateringfirmaer kan klare et stort festarrangement så mirakuløst med både kuvertanretninger samt buffet, så gæsterne får en uforglemmelig og herlig oplevelse for livet med velsmagende og delikat mad fremstillet af friske og sunde råvarer.

 

 

Madens betydning for festen

Som arrangør ønsker man naturligvis at få arrangeret en perfekt fest, som alle deltagerne vil kunne huske tilbage på, som en hyggelig dag med masser af god og velsmagende mad mens man har været sammen med familien under komfortable forhold. For at sikre at alt går problemfrit og er velsmagende, er det oplagt at tage kontakt med en professionel festarrangør, som kan hjælpe med gode råd og vejledning til at sammensætte en god fest.

Man kan faktisk finde masser af inspiration på internettet, og her er der for eksempel Jespers Torvekøkken, hvor man kan få lækker konfirmationsmad og eventuelt en professionel kok til at servere en lækker buffet på festdagen. Herinde kan man også finde forslag til menuen for konfirmation mad, og man kan også få hjælp til opsætning af et tema og dekorering af lokalet samt bordpynt, således man nemt kan klare planlægningen selv men med hjælp fra specialisterne, der er bedst til at klare det med mad og servering.

 

 

 

Menu for konfirmationsfesten

Hvis der kun kommer få gæster, så kan man ofte foretage festen i hjemmet, men kommer der 15 personer eller flere, så er det meget nemmere at leje nogle selskabslokaler eller et forsamlingshus, hvor man kan afholde festen. Man kan også tage på en kro eller hotel, hvilket nemt kan gå hen og blive en rimelig kostbar løsning, så derfor vælger de fleste catering, som er en udmærket løsning, hvor man stadig får lækker mad serveret på en flot måde men med en fornuftig kuvertpris.

De fleste starter med en forret med fisk og hvidvin, og så kan hovedretten bestå af mørt kalvekød serveret med en god rødvin til, og sidst på dagen får man så serveret en dessert, som kan være is, fløderand eller lignende, samt dessertvin såsom sherry, likør, portvin eller kirsebærvin. Der plejer også at blive anrettet et kaffebord med småkager og skærekager samt chokolade, og mange har også et ostebord med kiks, så man selv kan bestemme sammensætningen på utallige måder, som afgøres af smag og behag samt prisen.

Billede: aalborgstift