Inspiration

Saftig langtidsstegt lammekølle

Vi bevæger os snart ind i efteråret, hvor det kan herefter være dejligt, at varme sig på en saftig lammekølle.
Hvis du har muligheden, så køb gerne dansk kød. Vi er blevet rigtigt dygtige til at avle lam og får her i landet, hvilket resulterer i virkelig lækkert lammekød.

Økologisk saftig lammekølle

Start med at ridse et rudemønster efter du har afpudset kødet. Ved siden af lammet hakkede jeg to gulerødder, to løg og tre bladselleri i store stykker, som kan hygge sig med lammet imens det steger.

Til lammet lavede jeg en lækker marinade af hvidløg, rosmarin, oregano og timian. Disse tre ingredienser skal blendes sammen, og krydres med rigelig salt. Det skulle nu gerne ligne ærtepure, og er klar til at masseres ind i lammet. Hvis du er vild med hvidløg, kan du snitte et par hvidløg til stikler, og putte dem ind i dit rudemønster på lammet. Hæld derefter 2-3 deciliter vand ved, og eventuelt en form for bolion, hvis du gerne vil have mere smag i din ret.

Tilberedning

Du skal nu bruge en stegeso, eller et andet arrangement som sørger for at dampen cirkulerer tæt om lammet. Placer grøntsagerne nederst, og læg derefter lammet ovenpå. Du kan nu massere din blanding af hvidløg, rosmarin, timian og oregano i retten. Det kan variere, hvor længe dit lam skal have, men kerne temperaturen skal gerne være omkring de 80 grader. Hvis du gerne vil have lammet skal være rosa, så kan du tage lammet ud, når den tykkeste del af kødet har en temperatur på 75 grader.

Når du syntes kødet er færdig, så kan du pakke kødet ind i sølvpapir, og lade det trække indtil maden er klar til at blive serveret. Retten serveres med de grøntsager du havde lagt ved stegesoen. Du kan også koge kartofler, og servere til hvilket er rigtig lækkert.

Håber du nyder retten.

Se forresten også den her spændende opskrift.