Inspiration

Sund og lækker mad til konfirmationen

De fleste familier skal ind imellem holde en storslået fest. Ofte drejer det sig om barnedåb, runde fødselsdage, bryllup eller konfirmationer. Her er hele familien, alle venner og naboer inviteret til et større festarrangement.

Men hvordan stabler man nemmest et sådant arrangement på benene? Det skal til dels overholde et overskueligt budget, men samtidig være en uforglemmeligt dag med lækker mad og flotte anretninger folk vil huske og kommentere fremover.

Hvis man alene vil fremstille flot, sund og lækker konfirmation mad bliver det en svær opgave. Derfor vælger mange at kontakte et cateringfirma, der specialisere sig i større festarrangementer. Mange cateringfirmaer kan klare et stort festarrangement med både kuvertanretninger samt buffet.

 

Madens betydning for konfirmationsfesten

Som arrangør ønsker man naturligvis at få arrangeret en perfekt fest, der vil huskes, som en hyggelig dag med god og velsmagende mad. For at sikre at alt går problemfrit og er velsmagende, er det oplagt at tage kontakt til en professionel festarrangør. Den kan hjælpe med råd og vejledning til sammensætning af en god fest.

Man kan også finde inspiration på internettet. Her er Jespers Torvekøkken et godt eksempel på, hvor man kan få lækker konfirmationsmad og eventuelt en professionel kok til at levere en buffet på festdagen. Herinde kan man finde forslag til menuen og få hjælp til opsætning af et tema samt dekoration af lokalet samt bordpynt.

 

Menu til konfirmationsfesten

Hvis der er få gæster, kan man afholde festen i hjemmet. Kommer der mere end 15 personer vil det være lettere at leje et selskabslokale eller et forsamlingshus. Man kan også tage på en kro eller hotel, hvilket nemt kan gå hen og blive en rimelig kostbar løsning. Derfor vælger de fleste catering, som er en udmærket løsning, hvor man stadig får lækker mad serveret på en flot måde men med en fornuftig kuvertpris.

De fleste starter med en forret af fisk med hvidvin, hvor den tilhørende hovedret vil bestå af mørt kalvekød serveret med rødvin. Sidst på dagen får man serveret en dessert, der typisk vil være is eller kage samt dessertvin såsom sherry, likør og portvin. Til sidst anrettes et kaffebord med småkager, skærekager og chokolade. Derudover har mange også et ostebord med kiks. Man kan derfor selv bestemme sammensætningen på utallige måder, som afgøres af smag og behag samt prisen.

Billede: aalborgstift