Kokkeskolen

Chokoladekage med nødder og bær

Næsten alle elsker chokoladekage med bær. Man kan have sin personlige favorit, idet der findes masser af spændende varianter af denne type kage. En chokoladekage kan i den helt ordinære udgave være lidt tør og kedelig som en slags sandkage med en mindre smag af kakao. Man kan gøre kagen mere svampet og cremet ved at anvende rigtig chokolade og eventuelt snittede æbler, ekstra smør og mælk i opskriften.

Kunsten er at lave kagen dels cremet men alligevel velsmagende, sprød og lækker men i en kalorielet udgave. Dette kan gøres ved at spare på de fedende ingredienser såsom mælk og smør, og tilføje snittede eller hakkede nødder til opskriften. Det gør den mere knasende og sprød ligesom en slags brownies.

Jeg fandt en avanceret opskrift i ugebladet Søndag på en chokoladekage med både valnødder og tranebær, hvilket er en luksusudgave af den traditionelle chokoladekage, og da den virker både indbydende og kalorielet, så skulle den naturligvis afprøves. Den kan varmt anbefales, da den virkelig lever op til navnet luksus chokoladekage.

Opskrift på chokoladekage med bær

  • 200 g mørk chokolade
  • 125 g smør
  • 2 æg
  • 75 g mel
  • 175 g sukker
  • Korn af 1 stang vanilje (men almindelig vaniljesukker kan anvendes)
  • 75 g tørrede tranebær
  • 75 g valnødder

Sådan gør du

Fremgangsmåden er ret enkel. Man smelter smørret og chokoladen for svag varme eventuelt over vandbad og husk at omrøre under smeltningen. Hæld chokoladesmørret i en skål og pisk æggene i. Derefter rører man mel, sukker, vanilje og tranebær i dejen, som derefter kommes i en smurt bageform. Hak nødderne groft og fordel dem på oven på kagen, som derefter skal 30 minutter i ovnen ved 175 graders varme.

 

 

Billede: unterwegskeks