Kokkeskolen

Mørbradgryde og mørbradbøffer

Mørbradgryde og mørbradbøffer

Oksemørbrad kan serveres ved festlige lejligheder, fredage, weekender eller bare når der skal hygges. Det er ikke svært at lave oksemørbrad og der findes masser af vejledning både på nettet og hos din slagter. Du kan lave oksemørbrad på mange måder, som mørbradgryde, bøffer mm. Du kan derfor roligt gå i gang med at lave oksemørbrad. Du kan købe oksemørbrad, afpudset og skåret ud i bøffer. Du kan også købe et stykke mørbrad og afpudse det selv.

Stegetid og udskæring 

Det er ikke helt ligegyldigt, hvordan du udskærer en mørbrad og hvor lang tid den steges. Der er særlige anvisninger du bør følge, når du steger oksemørbrad.  Det er rigtig ærgerligt, at ødelægge et godt stykke kød ved at stege det for længe. Jeg har fundet en opskrift på marineret oksemørbrad med saltkartofler, som kan serveres når der er gæster. Jeg har også fundet en anden skøn opskrift, en luksus oksemørbrad her:

Ingredienser til luksus oksemørbrad (2 personer )

2 mørbradbøffer
olie
salt, peber

300 g pastinakker
300 g  persillerødder
1 bundt gulerødder
4 fed knuste hvidløg
¼ dl citronsaft
2 spsk. olivenolie
salt

100 g smør
masser af estragon
salat

Sådan gør du:

Skrub/skræl rødderne og del dem i mindre stykker. Bland dem med knust hvidløg, citron, olivenolie og salt, og bag dem i en varm ovn i ca. 25 minutter ved 220°. Når de er møre og gyldne tages de ud af ovnen.

Bøfferne steges med olie og krydres med salt og peber. Hvis du bruger et stegetermometer, kan du regulere temperaturen. Fx rosa bøf skal have ca. 56°-58° i centrum.

Vend rødderne med estragon og server dem med bøf og salat.

Hvis du vil lave en fedtfattig version af retten, så sørg for at skære synligt fedt væk. Skær ned på fedtstoffet og undlad smør. Salaten gøres mere lækker, hvis der tilsættes friske råvarer, spirer, grøntsager med forskellige farver og smage. Hvis du har børn med til bordet, er agurkestave, gulerodstave og æbletern altid et hit.

Skriv et svar