Kokkeskolen

Muligheder med en kokkeuddannelse

Der er mange fordele ved at tage en kokkeuddannelse. Man kan spise sundere og mere ernæringsrigt, og kan relativt nemt finde job. For at blive kok skal du læse på en af de mange kokkeskoler overalt i landet. Man kan læse mere om en kokkeuddannelse på hjemmesiden for Hotel- og Restaurantskolen. Her fokuseres på innovation, kvalitet og udvikling. De studerende kan også nyde glæde af skolens førende position som et kompetence- og videnscenter på verdensplan.

Indhold i en kokkeuddannelse

Uddannelsen til kok tager i alt 4 år og 3 måneder. Heldigvis er forløbet opdelt i perioder med praktikforløb 4 gange i alt. Man starter med at skulle igennem grundforløb 1 og 2, der begge varer 20 uger. Man bør normalt være under 25 år gammel. Hvis man er ældre end 25 år, skal man først gennemføre en erhvervsuddannelse for voksne (EUV), der giver mulighed for en faglig uddannelse for voksne med relevant erhvervserfaring. Selve praktikforløbet skal man selv stå for evt. med hjælp fra skolens praktikkonsulenter. I slutningen af sidste skoleperiode skal man så op til en projektorienteret eksamen, der består af en teoretisk og en praktisk opgave samt en mundtlig eksamen.

Ansættelsesmuligheder

Når man er uddannet gastronom og har gennemført en kokkeuddannelse, er mulighederene for at finde et job uendelige. Man kan få job som en stjernekok på en Michelin restaurant, arbejde i en virksomheds kantine, hos en stor hotelkæde, på et forskningsscenter inden for fødevareindustrien eller andre steder. Man kan jo netop specialisere sig indenfor alle områder, og opleve de mange aspekter indenfor madlavning om smag, konsistens, mundfølelse, farver, udseende, råvarer og sammensætningen af alle elementerne til den gode spiseoplevelse.