Mig og maden

Brændende kærlighed

Kommer dine bedsteforældre på besøg eller trænger du bare til lidt gammeldags mad? Læs med og se hvordan du laver brændende kærlighed.

Brændende kærlighed er en skøn og klassisk ret, der bringer en masse barndomsminder frem. Serverer du brændende kærlighed for dine bedsteforældre vil de helt sikkert også blive gladere, end hvis du serverer en moderne salat. Jeg har fundet  en opskrift der kan ses lige herunder, eller her.

Ingredienser til brændende kærlighed

(4 pers.)

  • 1 kg bagekartofler
  • 2 dl mælk
  • 15 g smør
  • Salt og peber
  • 3 løg
  • 250 g bacon el. røget flæsk
  • 1 madæble
  • Hakket persille
  • Rødbeder

Fremgangsmåde til brændende kærlighed

Skræl kartoflerne, del dem et par gange og kog dem møre i usaltet vand. Salt i kogevandet kan gøre mosen sej. Pil løgene og skær dem i skiver. Skær baconen i tern. Steg baconternene gyldne og sprøde på en stor pande. Hæld det afsmeltede fedt fra og hold det varmt. Steg løgene møre ved mellemvarme i lidt af det afsmeltede fedt. Skær æblet i små tern og steg dem med de sidste par min. Lun mælken. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem. Rør mælk og smør i og smag mosen til med salt og peber. Anret mosen i et bjerg og hæld bacon/æbletern og løg over, eller gør det mere syndigt og lav et krater i midten, hæld det afsmeltede fedt i den brændende kærlighed og hæld til sidst bacon/æble og løg over.
Server brændende kærlighed!

Tip: Halvdelen eller ¼ af kartoflerne kan byttes ud med selleri eller glaskål. I stedet for rødbeder kan ”kærligheden” serveres med en sprød salat som denne:

8 skiver syltede rødbeder
2 julesalater
1-2 spsk. rødbedeeddike

Skær rødbederne i strimler og salaten i tynde skiver. Bland rødbeder, julesalat og rødbedeeddike.

 

 

Billede: Aaron E. Silvers

Skriv et svar