Mig og maden

Citronfromage a la Camilla Plum

Citronfromage smager skønt, og er super lækkert her til sommer. Læs med og få Camilla Plums opskrift på fromage her.

Citronfromage er en dessert, der er blevet servereret i årevis, og er simpelthen blevet en klassiker. Citronfromage smager super godt, så jeg har derfor fundet nogle opskrifter på den skønne dessert. Se opskrifter på citronfromage  herunder eller lige her.

Ingredienser

  • 3 æg
  • 100 g sukker
  • 3 citroner
  • 3 blade husblas
  • 2 dl piskefløde

Hvordan laver man citronfromage?

  1. Del æggene og pisk æggeblommer og sukker til en helt skummende og lys æggesnaps, det er klart nemmest med en elpisker eller røremaskine, ellers holder man op, før sukkeret er helt opløst, og det skal det altså være til citronfromage
  2. Riv det gule af citronerne fint, dvs. på den fine side af rivejernet, og kom skallen i æggeblommerne. Pres saften af citronerne så din citronfromage får den syrlige smag.
  3. Læg husblassen i et stort glas koldt vand i 5 min., eller til de stive, skøre blade er forvandlet til helt slaskede vandmands-agtige gopler. Hæld vandet fra.
  4. Kom husblassen i en lille gryde med det vand, der hænger ved, og rør, til det er smeltet. Det tager kun et øjeblik. Tag gryden fra varmen.
  5. Rør citronsaften i husblassen. Hæld så husblassen i blommerne, mens der piskes. Man skal være helt sikker på, at husblassen er fuldstændigt fordelt i æggeblommerne, ellers kommer der seje striber i din citronfromage.
  6. Pisk æggehviderne så stive, at man kan vende bunden i vejret på skålen – uden at de falder ud. Pisk fløden til blødt flødeskum. Man kan bruge den samme skål til at piske begge ting i, men pisk æggehviderne først, og så fløden. Hvis man gør det omvendte, vil æggehviderne ikke blive stive, og så bliver det er slatten fromage. Der skal bare en lille dråbe fedt f.eks. fra en æggeblomme til, så vil de ikke danne de fine hinder, der kan holde luften inde i hviderne.
  7. Vend først flødeskum, så hvider i blommerne. Det skal man gøre lidt forsigtigt, så luften ikke bliver slået ud. Hæld din citronfromage i portionsglas eller små skåle og stil dem i køleskabet, til din fromage er stivnet.
  8. Der er friske æg i, så din fromage skal spises, samme dag den er lavet, og opbevares i køleskabet hele tiden.

Server din citronformage, dine gæster vil være ivrige efter at sætte tænderne i den!

 

Skriv et svar