Mig og maden

En lækker risalamande

Risalamande skal der til

Nu er det snart jul, og der skal selvfølgelig risalamande til. Det er hurtigt og nemt at lave, og så smager det også rigtig godt. Det er en god dessert især her op til jul, så skal man jo gemme mandlen i risalamanden og så skal der jo købes mandelgave til jul.

Ingredinser:

  • 125 gram Grødris
  • 1 dl. Vand
  • 10 dl. Sødmælk
  • 1 vanillestang
  • 75 gram Mandler, smuttede
  • 2.5 dl. Piskefløde
  • 75 gram Sukker

Sådan gør du

Flæk vanillestangen over og tag alle kornene ud. Derefter skal vandet koges og risene skal så tilsættes. Risene skal så koges i vandet et par min. Mælken tilsættes, og det skal koges under omrøring.

Grøden skal koge ca. 1 time. Tag så vanillestangen op, og så skal grøden afkøles. Så skal mandlerne hakkes, gem en hel til at komme i desserten til sidst.

Du skal røre mandlerne i den kolde grød. Pisk fløden helt stiv, kom den forsigtigt i det øvrige. Så kan du til sidst smage den til med lidt sukker.