Mig og maden

Frikadeller i moderne nyfortolkning

Frikadeller er en skøn klassiker, som alle har smagt! Her får du en opdateret version af frikadeller. Denne udgave er med bønne-kokos-salat chilimayo og store fritter. Se hvordan du laver retten her.

Elsker du frikadeller, men kunne tænke dig at prøve noget anderledes? Så prøv den opskrift, hvor karrypasta og basilikum indgår i frikadelle farsen. Opskriften er fundet på udeoghjemme og du kan se hvordan du gør herunder.

Det skal du bruge

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 1-2 tsk. salt
  • 3 æg
  • 1 spsk. grøn karrypasta
  • 2 dl kokosmælk el. almindelig mælk
  • 1 bdt. thaibasilikum eller almindelig basilikum
  • 1-1½ l sojaolie til dybstegning
  • 600 g bagekartofler
  • 400 g grønne bønner
  • 1 rødløg
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 2 spsk. kokosflager el. ristet kokosmel
  • Salt og friskkværnet peber
  • Lime eller citron i både
  • 3 dl god mayonnaise, f.eks. Hellmann’s
  • 2 spsk. siracha-chilisauce (Netto eller den etniske købmand)

Sådan gør du

  • Rør det hakkede kød sejt med salt.
  • Rør æggene i et ad gangen, tilsæt karrypasta og kokosmælk.
  • Vend grofthakket basilikum i til sidst.
  • Form farsen til ca. 16 lige store runde frikadeller.
  • Varm olien op i en gryde.
  • Steg frikadellerne i olien i ca. 6 minutter, til de er gyldne. Tag dem op.
  • Skyl bagekartoflerne godt, og skær dem i store både.
  • Steg dem sprøde i gryden med den varme olie i ca. 6 minutter.
  • Læg dem herefter på fedtsugende papir, og drys med salt.
  • Kog bønnerne i let saltet vand i 3-4 minutter.
  • Hæld vandet fra, og lad dem køle af.
  • Snit løget fint. Vend de kogte bønner med løg, yoghurt og kokos.
  • Smag til med salt og peber.
  • Anret de forskellige ting på fade hver for sig eller portionsanrettet.
  • Servér med chilimayo og evt. lime/citron i både.

Bland mayonnaisen med chilisauce til en skøn, lidt skarp mayonnaise. Holdbarhed en måned på køl.

Skriv et svar