Mig og maden

Surdej opskrift der gør dig glad

 

Surdej fra min barndom

Min faster havde altid en klat surdej klar til brød og bagning. Det smagte fantastisk og jeg kan huske at jeg undrede mig over hvordan skiverne kunne blive så mørke når hun brugte surdejen til rugbrød, helt som det i butikkerne, for når vi fik hjemmebagt rugbrød derhjemme var det en lysere udgave bagt med gær. Hun havde også et gammeldags brændekomfur med ringe på toppen og flere låger ind til ovnen, hvilket gør at jeg i dag ønsker mig sådan et her på trods af prisen

Køb dig til det

I dag kan man købe sig til meget også til surdej. Altså ikke kun selve det færdigbagte brød men også selve dejen f.eks. her. Det gør at man slipper for noget af besværet men at man stadig nyder mange af de fordele der er ved surdej det gælder f.eks en længere holdbarhed og at brødet bibeholder flere af sine mineraler. Der er også flere der køber surdejen fra andre steder i verden. I det hele taget er udvekslingen og det sjove ved at købe en surdej, at man er med til at blive en del af en brød kæde, der er startet et sted men ender et helt andet sted.

Den gode mellemvej

Alligevel er der noget tilfredsstillende ved at man selv har lavet den fra bunden og så er det rart at lægge ud med en nem opskrift, der gør at man er med lige fra begyndelsen til når man selv og gæster sætter tænderne i et friskbagt brød.  Denne enkle og nemme  surdej opskrift er et godt sted at starte.

Så nu skal du bare tage stilling til hvor du ønsker at tage fat og derved være med til at bidrage med glade minder for dem der dukker op i dit køkken.

 

 

Billede: TummyRumble

Billede: TummyRumble