Mig og maden

Vegetariske tarteletter

Et oplagt til et vegetarisk alternativ til tarteletfyld er ærter og gulerødder i hvid sovs. For mig har den kombination bare altid mindet mig om at det ikke er høns i asparges, hvilket har efterladt mig lidt skuffet tilbage. Det er lidt fjollet når der nu er så mange lækre grønne ingredienser, der kan stå for sig selv uden kød.

Lækkert fyld og grøn broccoli

Egentlig har tarteletter lidt sammen fordel som tærtebunde. De kan fyldes med alt muligt forskelligt fyld. Du kan sammensætte forskellige grøntsager og urter på diverse måder eller holde dig til en hovedingrediens. Jeg har kælet for en tarteletsovs der som eneste fyld havde sprøde asparges og andre gange lavet diverse svampefyld men nu vil jeg eksperimentere med at få lidt farve i fyldet f.eks med denne her opskrift . Udover den gode smag har opskriften også den fordel at broccoli jo som bekendt at virkelig sundt – lige så sund som den dybgrønne farve. En anden lækker vegetarret med broccoli er denne her salat med tofu. Men på trods af lækkert fyld er det ofte de sprøde bunde der lokker.

Bunde til tarteletter

Der er tre måder at fremmane tartelet bundene til den færdige menu og her dukker sammenligningen med tærtebunde igen op. For som når det gælder tærtedej er der også her den nemme løsning, mellem løsningen og den hjemmelavede fremgangsmåde. Når det gælder tartelet bunde kan du købe dem færdige enten i den tynde og billige udgave eller købe de mere fyldige forme. Hvis du selv vil bestemme størrelse og form så kan man købe en færdiglavet butterdej, og til sidst men ikke mindst, kan man kaste sig ud i selv at lave dem fra bunden enten med mørdej eller butterdej. Her er en opskrift til vegetariske bunde.

Sprødhed, farvefylde og smag – vegetariske tarteletter er på min madplan.

 

Billede: marksdk

Skriv et svar