Mørbradgryde med paprika (4 pers)
Mørbrad er god at servere, når der skal spises god mad. Jeg har fundet en opskrift på mørbradgryde med paprika her:
- 1 svinemørbrad ca. 450 g
- 200 g pastinak
- 5oo g champignoner
- 3 skalotteløg
- lidt rapsolie
- salt og peber
- 50 g bacon skåret i små tern
- 3 spsk tomatpuré
- 2 tsk paprika
- 3 kviste timian
- 5 dl oksekøds bouillon
- 1 dl piskefløde
- Sovsejævner efter behov
Sådan gør du
- Mørbraden frigøres fra hinder og sener. Den skæres ud i 9 bøffer.
- Rens champignon og skær dem i skiver.
- Skræl pastinak og skær den i tern.
- Pil løgene og hak dem fint.
- Brun bøfferne på en pande med olie i 2 minutter.
- Husk salt og peber.
- Kom olie i en gryde, steg løg og bacon i 4 minutter.
- Tilsæt grøntsager og rist i yderligere 3 minutter.
- Tilsæt så paprika, timian, bouillon og fløde. Lad det simre i 20 minutter.
- Tilsæt bøfferne og lad dem simre med saucen i 8 minutter.
- Vend bøfferne undervejs.
- Smag til med krydderier.
- Jævn eventuelt saucen til sidst.
- Serveres med kartofler, ris eller årstidens grønt.
Brug årstidens grønt
Det er efterhånden blevet populært at skrive, at man skal servere med årstidens grønt, men hvad er det? Fordi vi importerer grønt fra hele verdenen og kalder det biodynamisk, økologisk osv. Men er det årstidens grønt. Nej. Årstidens grønt er absolut det grønt, der findes i vores lokalsamfund.
Det findes typisk i gårdbutikker, grønthandlere eller supermarkeder. Du kan selvfølgelig også dyrke det selv. Hvis du er i tvivl om hvad der er årstidens grønt, er der firmaer der har specialiseret sig i netop dette. Jeg har selv brugt årstiderne.com meget.
De leverer grønt, fisk og kød direkte til hoveddøren. Det gode ved dem er at der er tale om rigtig friske råvarer, det er økologisk og der følger desuden opskrifter med.
Kasserne har også været til stor glæde for vores kat, som en dag fandt en mus i en af dem en dag. Så kom ikke og sig at det ikke er virkelig friskt!