Når man skal lave en æblekage kan man lave den med låg eller uden låg, hvilken en smager bedst og hvad er mest korrekt, at servere for sine gæster? Heldigvis er der ingen regler der er stærke nok til at bestemme om du skal lave en æbletærte med eller uden låg, når svigermor kommer.
Javist kan hun komme med kommentarer der kunne være undgået. Fordi du ved godt, at din æblekage aldrig bliver ligeså god som din mands mors og heller ikke selvom den i virkeligheden er noget nær perfekt i smag og udseende. Men det er heldigvis også ligegyldigt, fordi at bage gælder i bund og grund om at gøre andre glade.
Hvordan laver man æblekage?
Jeg har fundet en nem opskrift på æblekage til dig. Den er simpelthen så enkel, at det ikke burde gå galt når du laver den. Samtidig er den tilpas simpel til du undgår nogen form for konkurrence mellem svigermor og dig.
Du starter med at lave en æblemos ud af 950 gram æbler, 1 dl sukker og 2 spsk vanilijesukker. Dernæst skal dejen laves, hertil skal du bruge 80 gram hakkede hasselnødder, pekannødder og hakkede mandler. 80 gram smør og en lille knivspids salt. Til denne æblekage skal der også bruges rasp og den laver du selv. Du skal bruge 1 lille brød, helst et helt almindeligt franskbrød uden birkes og 130 gram sukker.
Hvordan laver man æblekage?
- Æblerne skrælles, kernehus fjernes, skæres i mindre stykker og koges med sukker i 15 minutter.
- Dernæst røres mosen igennem og køler af.
- Nu skal raspen gøres klar.
- Skær skorperne af brødet, riv eller findel brødet i små dele og bland med sukker.
- Gør en springform klar, enten ved at smøre den eller komme bagepapir i.
- Når formen er klar kommes lidt under halvdelen af raspen i.
- Fordel æblemos ovenpå.
- Bland resten af raspen med nødder og drys det over.
- Smelt smør og kom det over kagen.
- Bag kagen midt i en 190° varm ovn ca. 45 minutter.