Lav lækre kanelbrød
Kanelbrød, er rigtig gode som erstatning til kiks, også er de hurtige at lave, derfor har jeg fundet en opskrift, som er hurtig og nem at lave.
Hvad skal man bruge?
1 dl sødmælk
50 g smør
25 g gær
1 æg
1 tsk. kanel
1 spsk. rørsukker
1 tsk. salt
ca. 250 g hvedemel
sådan gør du
- Varm forsigtigt mælk og smør op i en gryde, til smørret er smeltet.
- Afkøl det til håndvarmt. Smuldr gæren ud i en stor skål, hæld mælkeblandingen på, og rør godt, til gæren er opløst.
- Tilsæt ægget, og sigt krydderierne og ¾ af hvedemelet i dejen. Rør det til en ensartet dej, og ælt dejen igennem med det sidste mel på et meldrysset bord.
- Lad dejen hæve et lunt sted med et klæde over i 30 minutter. Rør imens fyldet sammen.
- Rul dejen ud med en kagerulle til en firkant på 20 x 30 cm, og fordel fyldet på dejen.
- Rul det til et brød, og kom det i en form foret med bagepapir.
- Klip hak ned i brødet, og lad det efterhæve et lunt sted i 30 minutter.
- Bag brødet midt i en 200° varm ovn i 14 minutter. Tag det ud af formen (pas på, det er varmt), og bag det i yderligere 5 minutter.
- Afkøl brødet, rør flormelis med lidt vand til en let tyktflydende glasur, og hæld den over brødet.
- Servér evt. brødet med lidt koldt smør.