Inspiration

Gode bagetips fra Den store bagedyst

Den store bagedyst

En af de mest sete og populære serier i øjeblikket er ”Den store bagedyst” på DR TV. Her kæmper deltager om at blive kåret som Danmarks bedste amatørbager. Siden 2012 har der hvert år kørt en hel sæson med udsendelser. Her følger seerne med i udviklingen af konkurrencen. Alle kan kopiere opskrifter og gode råd fra udsendelserne Den store bagedyst. Her guider dommerne seerne igennem forskellige bage- og konditorteknikker. Selve konceptet er også populært i mange andre lande. De to dommere i udsendelserne er de erfarne bagere: Jan Friis-Mikkelsen og Mette Blomsterberg. I hver udsendelse af Den store bagedyst bliver deltagerne stillet over for tre udfordringer. Den ene af udfordringerne er en teknisk udfordring, hvor dommerne præsenterer deltagerne for en af deres egne opskrifter. Denne kan være af særligt teknisk karakter, og har ofte undladt en detalje i opskriften. Det kunne eksempelvis være bagetid eller -temperatur. Derefter bliver deltagernes resultater bedømt på smag og udseende.

Gode råd om bagning fra Annemette Voss

Annemette har skilt sig lidt ud fra de øvrige deltagere i Den store bagedyst, idet hun er en dygtig perfektionist, som værdsætter det æstetiske og perfektionistiske, som hver gang går igen i hendes kager. Hun interviewes i en artikel i Billed-Bladet, hvor hun især sætter fokus på, at smagen altid er det primære. Hendes ambition har altid været, at øjet heller ikke skal snydes i forhold til smagsløgene, så kager skal også imponere og inspirere, mens ganen skal overraskes, udfordres og stimuleres. Annemette har store chancer for at vinde konkurrencen, men i de allersidste afsnit kan alt jo ske. Annemette vil gerne dele sine bedste bagetips med os, så de kommer her:

Tips om bagetid

Når man bager kager, så er det vigtigt at have en fornuftig sans for bagetid. Man skal nemlig ikke følge en opskrift til punkt og prikke. Mange ovne er også forskellige, så det afhænger af ovnens måde at varme på. Derfor bør man se på kagen og hvordan den udvikler sig. Man skal derfor stole på sin egen sans for bagning.

Tips om at eksperimentere

Man skal turde eksperimentere i et køkken. Mange gange kan man nemlig forbedre den oprindelige opskrift ved at tilføje eller fjerne enkelte ingredienser. Det kan naturligvis slå fejl, men det må man tage med i købet. Det kunne ligeså vel været gået hen og blivet en succes. Du får masser af nyttig erfaring, og dette er guld værd for en nybegynder. Man skal jo lære af sine fejl, og på den måde skaber hver eneste bagning et nyt og værdifuldt resultat. En fiasko kan også være en værdifuld lektie.

Tips om tålmodighed

Når man bager, skal man altid være i besiddelse af tid, ro og overblik og må ikke være stresset. Inden man pynter sin kage, bør man træde et skridt tilbage og lægge en plan. Derved opnår man altid det resultat, man havde i tankerne.

 

Skriv et svar