Mig og maden

Lækker kage til dine gæster

Sommer forbindes ofte med overskud, livsglæde og hygge, herunder forbindes sommer også med en masse arrangementer, sene aftener og god mad – så hvorfor ikke inviterer dine nærmeste på en skøn og sommeragtig kage? En blommekage med lakrids-skyr er et klart hit, og passer både fantastisk til en aften i haven og en aften indendøre, hvis nu det danske vejr byder på regn. Få opskriften på skøn blommekage herunder og find iøvrigt en masse andre opskrifter på rigtig god kage her.

Blommekage med lakrids-skyr

Denne kage er beregnet til 8-10 personer, og du skal bruge følgende:

Ingredienser

  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 4 store blommer

Crunch

  • 100 g blandede mandler,
  • valnødder og hasselnødder, hakket let groft
  • 75 g smør
  • 75 g muscovadosukker
  • ¼ dl mælk
  • 1 spsk. lakridspulver

Tilbehør

  • 200 ml skyr
  • 2 spsk. lakridssirup
  • 1 springform på 22 cm eller en aflang tærteform med høj kant

Fremgangsmåde – sådan laver du skøn blommekage med lakrids-skyr

1. Rør sukkeret sammen med æggene. Tilsæt hvedemel og bagepulver. Skyl blommerne; del dem, fjern stenene, og skær hver blomme i 8 stykker. Vend dem i dejen.

2. Kog mandler, nødder, smør, sukker, mælk og lakridspulver sammen, og lad det afkøle let. Hæld dejen i en smurt kageform, og fordel crunchen på toppen. Bag kagen i en 170° varm ovn i 40 minutter.

3. Vend skyren let med lakridssirup, så det ikke blandes helt, men ser lidt rustikt ud.

TIP: Denne kage er rigtig god til en café latte og kan med fordel serveres uden alt muligt tilbehør, som småkager og lign., da den er nok i sig selv.

Skriv et svar