Inspiration

Kylling i utallige variationer

De fleste mennesker elsker at spise kylling, og det er både nemt og hurtigt at tilberede. Desuden er det relativt sundt samt billigt, så derfor er fjerekræet en utrolig populær ret ikke alene i Danmark men også i resten af verden.

Alle trosretninger kan også spise kylling med god samvittighed dog undtaget vegetarerne, de ved vist ikke, hvad de går glip af. Men kylling kan jo netop tilberedes på rigtig mange forskellige måder.

Den usunde kyllingeret

Den mest usunde er nok en grillkylling kogt i fritureolie med pommes fritter til. Den serveres ofte med agurkesalat samt ketchup og remoulade. Tilføj et stort glas cola, og kaloriebomben er en realitet. Den kan enkelt gøres mere fedtfattig, hvis den tilberedes i ovnen.

Husk at krydre den med salt, peber og paprika og eventuelt andre krydderier, du har ved hånden. Den skal have en lille time ved høj varme dvs. 200-220 grader i alt.

Vend kyllingen halvvejs i forløbet, og den bedste løsning er, hvis din ovn har roterende spyd, således den får ens med varme fra alle sider, samt fedtet automatisk drypper fra.

Mange restauranter og grillbarer kan servere en lækker ogsprød ovnstegt kylling. Husk altid at rense kyllingen for eventuel indmad og blod.

Lørdagskyllingen

I mange supermarkeder kan man købe den populære lørdagskylling, som er en kylling parteret i 6-8 stykker, som i alt er på ca.1100 gram og leveret i en aluminiumsfolie, som direkte kan sættes i ovnen.

Man kan nu også købe en pose med frosne kyllingelår, kyllingevinger eller kyllingebryst. Alle kan derfor nemt selv kokkerere i køkkenet.

Grydekogt kylling

Det er lidt mere svært at lave høns i asparges eller kogt kylling eller kyllingesuppe. Men prøv alligevel det går sjældent helt galt. Kog en hel kylling eller en høne i en stor gryde med vand. Tilsæt gerne selleri og skiveskårne gulerødder.

Den må gerne småkoge i knap 2 timer, således alt kødet falder af benene. Man kan derefter tage det rene kød og blande med en hvid sovs sammen med asparges, hvorefter den kan serveres som tarteletter. Man kan også koge suppe på resten af skroget.

Denne suppe smager dejligt med lidt flutes til, og man kan eventuelt blande en pose kød- og melboller i, således suppen er helt super.

Efter nogen erfaring bør du afprøve at lave kylling i cola eller kylling i vin. Det smager herligt. En kogt kylling smager fint med hvid sovs og kartofler til. Et kyllingebryst smager også herligt sammen med en lækker karrysovs med ris til.

Kebabkylling

Man kan naturligvis variere omskrifterne med kylling på1000 vis af måder, men det er ofte også populært at skære kyllingebrystet i små skiver, så det kan blandes i en kyllingekebab sammen med dressing og salat. En anden variant er at lave en slags kylling tortillas, hvor man benytter en flad pandekage til at holde på kyllingestykkerne og dressing og salaten.

Grill i haven

Kylling er også nemt at grille, men husk altid at især kylling skal have lang tid på grillen, idet man kan nemt blive alvorligt syg af at spise kylling, som ikke er ordentligt gennemstegt. Så kyllingestykkerne skal nok på den øverste plade på din grill og husk at vende stykkerne ofte, således de ikke bliver brankede og sorte.

Skriv et svar