Mig og maden

Madopskrifter, som indeholder spiritus til at fremhæve smagen

Spiritus og alkohol kan give maden en unik smag og karakter og kan også hjælpe med at fremhæve smagen af ​​andre ingredienser. Der er mange måder at bruge spiritus og alkohol i madlavningen. Læs nærmere for at få inspiration til mad og opskrifter, som du netop kan gå i krig med i dit køkken.

Lav en marinade, som eksploderer smagsløgene

Spiritus og alkohol kan bruges i marinader til at tilføje smag og hjælpe med at mørne kødet. Det kan være en marinade med rødvin eller øl til kylling, eller en marinade med whisky eller rom til oksekød.

Appelsinsalat med Grand Manier

Lav en lækker og forfriskende salat ved at blande følgende:

  1. Skiver af appelsin, snittede rødløg, rucola og granatæbler i en skål.

  2. Tilsæt derefter Grand Marnier, olivenolie, sukker og salt.

  3. Rørt godt – voila din salat er klar til at blive serveret!

Panna cotta med et ekstra strejf af smag

Netop spiritus og alkohol kan også bruges i bagning, såsom i en ølkage eller chokoladekage med bailey.

Ingredienser:

  • 2 dl fløde

  • 1 dl mælk

  • 1/4 kop sukker

  • 1 vaniljestang

  • 2 blade husblas

  • 1/4 kop whisky

Fremgangsmåde:

  1. I en gryde kombineres fløde, mælk, sukker og vaniljefrø. Varm blandingen over medium varme, indtil den simrer.

  2. Placere husblassen i koldt vand i 10 min.

  3. Tag gryden af varmen. Tilsæt husblassen til blandingen, rør indtil de er opløst.

  4. Tilsæt whiskyen og rør.

  5. Fordel blandingen i fire små glas. Lad dem køle af i køleskabet i mindst 3 timer.

  6. Serveres med frisk frugt eller chokoladeflager på toppen.

Disse opskrifter er få eksempler på, hvordan spiritus, såsom whisky, kan bruges i madlavningen, men mulighederne er uendelige. Så næste gang du er i køkkenet, tøv ikke med at tilsætte en sjat til din opskrift for at give den et ekstra spark af smag og karakter.

Skriv et svar