Inspiration

3-retters middag for 2

Har du og kæresten eller ægtefællen en aften i velsignet tosomhed i vente eller har du endelig fundet plads i kalenderen til en aften med en god ven eller veninde? Her kommer en guide til en lækker treretters middag, som du kan lave uden at ødelægge budgettet, køkkenet eller tidsplanen.

Forret – tuncreme med oliven

Denne forret fra Femina består af en velsmagende og cremet tuncreme med oliven. Prøv denne opskrift med et godt, hjemmebagt landbrød, på en bund af blandet salat og med rejer.

Ingredienser:

1 dåse Organic Butterbeans (store hvide bønner), 400 g

2 dåser tun i vand eller olie a 185 g

1-2 fed hvidløg 

evt. lidt vand/lys bouillon

3-4 spsk. god olivenolie

½ tsk. stødt spidskommen

salt og kværnet peber

fintrevet skal og saft af ½-1 økocitron

hakket persille eller basilikum

drys af små kapers

3-4 fintsnittede forårsløg

Sådan gør du:

Blend eller hak din tunmousse. Hæld væden fra bønnerne og skyl dem i en sigte. Hæld lidt vand eller bouillon ved, så du nemmere kan blende din mousse. Hæld olie i lidt efter lidt, indtil konsistensen er fast. Smag til med krydderier og citron og det hakkede grønt. Stil herefter tunmoussen til at trække i en halv til en hel time. Drys til sidst med forårsløg og kapers.

Hovedret – krydret græskarsuppe:

Alt for damerne har her lavet en opskrift på en spændende, krydret græskarsuppe med ingefær, chili og spidskommen, som helt sikkert vil imponere. Servér græskarsuppen med naanbrød og lav den eventuelt med gulerødder uden for sæson.

Ingredienser:

1 stort, hakket løg

3 fed hakket hvidløg

1 spsk friskreven ingefær

2 udkernede, fintsnittede røde chili

1 tsk spidskommen

1 spsk olivenolie + 1 tsk smør

1 kg græskarkød i tern

7-8 dl grøntbouillon

salt og friskkværnet peber

Relish:
50 g ristede cashewnødder

25 g frisksnittet kokosnød

frisk koriander

fuldkornsnaan

Sådan gør du:

Sauter løg, hvidløg, ingefær, chili og kommen i olie og smør i 3-4 minutter under omrøring. Bland sauteringen med græskarkødet, tilsæt herefter bouillon og kog i 20-30 minutter, indtil græskarkødet er mørt. Blend og hæld suppen tilbage i gryden, hvor den smages til med salt og peber. Bland til sidst relishen af cashewnødder, kokos og koriander og servér.

Dessert – hindbæris:

Denne hindbæris fra lemonshesaid.blogspot.dk kan være lidt tidskrævende, men er til gengæld lavet uden sukker og smager som sorbet en sommeraften. Perfekt som afslutning ovenpå den lidt tungere græskarsuppe.

Ingredienser:

250 g sukker

250 g vand

300 g optøede frosne hindbær

1/2 vaniljestang

Et skvæt citronsaft eller to

Sådan gør du:

Kog sukker, vand og vanilje i en lille gryde i ca. 10 min. Når massen er ensartet og sammenkogt, tilføjer du hindbærrene og lader massen simre et par minutter. Herefter tilsættes citronsaft. Til sidst køres isen igennem din ismaskine i ca. 20-30 minutter. Har du ikke en ismaskine, kan du i stedet putte massen i en fryseegnet bøtte med låg og stille den i fryseren. Rør i isen en gang i timen, for at undgå at der dannes krystaller.

Velbekomme og god aften.

Skriv et svar