Porretærte er og bliver en ret, som bliver ved med at smage godt, uanset hvor mange gange den laves og spises. Det dejlige ved porretærten er, at den sagtens kan variere i forhold til fyld, så man ikke nødvendigvis kører træt i at få den samme hver gang. En porretærte står sig rigtig fint som hovedret efter en lækker salat, da den giver en god bund i maven uden at være for meget. Som sagt findes der mange varianter, men du får to af de bedste her.
Porretærte med bacon
Her får du opskriften på porretærten som vi alle kender den: med bacon. Man går altså bare aldrig galt i byen med bacon grundet den lækre salte smag, som klæder en ellers neutral grøntsag.
Ingredienser: 3 pers.
- 150 g hvedemel
- ½ tsk. salt
- 50 g koldt smør
- 3 spsk. vand
- 1 spsk. smør
- 200 g bacon i tern
- 1 bdt. porre i skiver
- 2 spsk. hakket oregano
- 1 tsk. groft salt
- 1 knsp. peber
- 1 æg
- 1 dl mælk
- 50 g revet ost
Sådan gør du – simpelt og let
- Bland mel og salt og smuldr smørret heri. Saml dejen til din porretærte med vandet og rul den ud.
- Beklæd en 22 cm tærteform med dejen og forbag den i ovnen ved 200° i 12 min.
- Svits baconternene i smørret og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Sautér porrerne på panden, uden de tager farve, tilsæt oregano og krydr med salt og peber.
- Fordel porrer og bacon i tærtebunden, pisk æggene med mælk og hæld det over fyldet.
- Drys osten over din porretærte og bag den i ovnen ved 200° i 30 min. Server din porretærte med en god råkost.
Porretærte med champignon, kylling, spinat og feta
Med denne fantastiske porretærte er der nærmest inviteret til fest med alle de lækre råvarer, som giver en hel unik smag i din tærte. Den er ikke til de kræsne, men er du vild med ovenstående ingredienser, så skynd dig at lav den. For den smager himmelsk – og mætter rigtig godt.
Mørdej
- 225 g mel
- 150 g smør
- 3 spsk vand
Fyld
- 250 g friske spinatblade
- 2 fed hvidløg
- 10 g smør
- 250 g champignon
- 1 stor porre i tynde strimler
- 200 g kyllingefilet
- 100 g feta skåret i tern
- 3 æg
- 2 dl creme fraiche
- 1 dl fløde
- ½ hønseboulliontern
- salt og peber
- 150 g revet ost
Sådan gør du
- Smørret smuldres i melet og vandet tilsættes til at samle mørdejen. Når den er glat og fast lægges den i køleskabet i ½ times tid.
- Spinaten skylles grundigt. Smørret smeltes og de 2 hvidløg svitses i det og efter ½ minuts tid tilsættes spinaten. Den varmes med til den er faldet helt sammen – krydres med salt og peber.
- Kyllingen skæres i små tynde stykker og steges let på en pande evt. med lidt hvidløgssalt.
- Champignon og porrer renses og skæres i tynde skiver og strimler.
- Æg, creme fraiche og fløde blandes med den smuldrede hønseboullionterning og salt og peber. Den revede ost tilsættes blandingen.
- Mørdejen rulles ud og lægges i et smurt ildfast tærtefad.
- Dejen prikkes med en gaffel og forbages i en varm ovn i 15 min.
- Dejen tages ud af ovnen og spinaten spredes ud over den. Porrerstimler lægges i næste lag og dernæst kýllingestykkerne og tilsidst champignon.
- Fetaen drysse ud over tærten og tilsidst hældes æggeblandingen over.
- Tærten bages i ca. ½ time til den er dejlig gylden og sprød
God appetit!
Billede: simpleprovisions