Mig og maden

Mazarinkage med chokolade

Mazarinkage

Der findes forskellige slags mazarinkager og de smager alle himmelsk. Jeg har fundet en skøn opskrift med chokolade fra søndag.dk:

Mazarinkage med chokolade 8-10 pers, du skal bruge:

200 g marcipan

200 g sukker

200 g blødt smør

4 æg

120 g hvedemel

150 g mørk chokolade

Rund kageform, diam. 22 cm

Sådan gør du

Riv marcipanen groft og pisk den sammen med sukker i en skål med en elpisker. Tilsæt smørret og pisk videre, til massen er jævn. Pisk derefter æggene i et ad gangen. Vend melet i.

Hak chokoladen fint og vend den til sidst i kagedejen.

Forvarm ovnen til 180 grader ved varmluft. For formen med bagepapir og hæld dejen i. Bag kagen i ca. 35 min. Tjek den med en strikkepind. Hvis der ikke hænger dej fast på strikkepinden, er kagen færdig.

Vend kagen ud af formen og lad den køle helt af inden servering, gerne med en skefuld letpisket flødeskum til.

Viden om marcipan

Marcipan er en fødevare, der består af malede mandler og sukker, og hvis karakteristiske smag især stammer fra bittermandler, der typisk udgør mellem 4% og 6% af det totale mandelindhold efter vægt. Marcipan kan også være tilsat rosenvand.

Marcipan bruges til konfekt, og i is og bagværk (fx i remonce). Det er nemt at forme og kan farves med frugtfarve, og det benyttes derfor ofte til at dekorere kager.

En type marcipan som kaldes bagemarcipan, beregnet til brug i bagværk, indeholder udover mandler også abrikoskerner. Dette skulle gøre marcipanen mere bagefast og forhindre at den flyder ud. Dette produkt kaldes undertiden percipan, primært i Tyskland hvor betegnelsen marcipan ikke må benyttes om blandingsproduktet, der er billigere og regnes for mindre eksklusivt. I Danmark er der ingen regler på dette område.

Marcipan er hovedbestanddelen af kransekage, som i Danmark ofte spises ved midnat nytårsaften.

 

Billede: angermann

Skriv et svar