Pandekager
Man kan finde mange indviklede opskrifter rundt omkring. Men i virkeligheden kan du lave pandekager af lidt hvedemel og grahamsmel, fedtstof til stegning, vanilje, æg og vand. Jeg har fundet nogle lækre opskrifter her;
Pandekager med bærskum fra femina
20-25 stk. pandekager:
200 g hvedemel
½ tsk. salt
2 spsk. sukker
1 tsk. kardemomme
4 æg
5 dl økologisk sødmælk
Olie der kan tåle høj temperatur
Endvidere:
Smør til stegning
Bærkompot:
2½ dl piskefløde
200 g blåbær, frosne eller friske
4 spsk. sukker
½ stang vanilje
Sådan gør du:
Bland mel, salt, sukker og kardemomme. Pisk æg og mælk sammen, og rør det i melet. Tilsæt olien. Hæld pandekage dejen i en kande, og lad den hvile i 30 minutter i køleskabet.
Rør i dejen inden bagning. Opvarm en 22-24 cm stor pande. Hæld lidt olie og en klat smør på, så dine pandekager ikke brænder fast. Hæld lidt af dejen midt på den varme pande, og vip panden hurtigt, så dejen udfylder hele fladen i et tyndt lag. Vend din pandekager, når den er faste.
Læg de færdigbagte pandekager under et lag sølvpapir, så de holdes varme. Pisk fløden til skum. Varm bærrene i en lille gryde med sukker og vaniljekorn og vaniljebælg, til sukkeret er opløst.
Servér dine pandekager lune med bærkompot og flødeskum eller is.
Gode råd
Jeg plejer tit at lave en hel stak pandekager. Jeg starter med en grunddej og efterhånden som jeg får lavet pandekagerne tilsætter jeg flere ingredienser, fx revet citronskal, vanilje, chokolade eller håndbær. På denne måde virker det som om jeg har lavet flere slags pandekager, men i virkeligheden er der bare tale om en dej. Jeg synes det er rigtig godt at putte lidt grahamsmel i når man bager. Jeg gør det tit, fordi mine børn har det med at spise sig mætte i dem.