Roulade med jordbær og hasselnødder
Jeg har fundet en skøn opskrift på roulade på internettet. Opskriften er til 8 personer. Du skal bruge:
- 6 æggehvider
- 150 g flormelis (3 dl)
- 2 dl hasselnøddekerner (finthakkede)
- 50 g majsstivelse
Fyld:
- 4 dl piskefløde
- ½ kg jordbær
- sukker (efter smag)
Til pynten skal du bruge 1 dl piskefløde, jordbær og citronmelisseblade.
Sådan laver du rouladen
Begynd med at gøre jordbærerne klar. Skær dem og vend sukker i. Pisk æggehvider til skum og tilsæt flormelis. Bland halvdelen af nødderne med majsstivelsen. Vend det i marengsmassen. Dæk en bageplade med bagepapir og bred marengsmassen ud herpå til én stor flade. Drys resten af nødderne på. Sæt det i ovnen ved 175 grader i 20-25 min. eller til overfladen er svagt gylden.
Vend den bagte kage ud på et stykke bagepapir – oversiden vender nu nedad. Læg et viskestykke over, og lad kagen svale. Når fyldet skal laves piskes fløden til skum. Tag lidt fra til pynt. Kom flødeskum over rouladebunden og drys de skivede jordbær på. Rul sammen til en roulade. Pynt med bær og flødeskum. Rouladen kan fryses og tages op en anden dag.
Andre roulader
Du kan også lave en roulade med hindbær, bananroulade eller brombærroulade.
Sådan kan du rulle rouladen
Jeg har fundet en vejledning på internettet, den er rigtig god, hvis du ikke er vant til at lave roulade. En bagt rouladebund vender du forsigtigt over på et stykke sukkerdrysset papir og trækker bagepapiret forsigtigt af.
Hvis det er for svært at trække bagepapiret af, kan det hjælpe at lægge et fugtigt viskestykke over i ca. 5 minutter, før du trækker bagepapiret af. Du kan gøre det nemmere at rulle rouladebunden sammen om fyldet, hvis du løfter det sukkerdryssede bagepapir med den ene hånd, samtidig med at du “former” og ruller rouladen med den anden.