Det danske køkken

Hvad er rigtig påskemad?

Der er ikke noget rigtigt eller forkert, når det kommer til påskemaden. Det handler i bund og grund om smag og behag. Men der er alligevel nogle traditioner, som mange synes at følge.

I Danmark handler påsken først og fremmest meget om familien og traditioner, ligesom julen gør det. Det er ofte her, at man samles med hele familien og får en stor påskefrokost. Men der er selvfølgelig mange forskellige måder at gøre det på og forskellige traditioner fra familie til familie.

 

En traditionel påskefrokost

Selvom traditionerne kan variere fra familie til familie, består påskemad oftest af kolde og lune retter. Man plejer gerne at starte med æg og fisk, herunder karry sild, røde sild, fiske filetter, laks og lignende. Derefter plejer man at fortsætte med retter som lune retter og andet. Det kunne for eksempel være lun leverpostej med champignon og bacon, frikadeller, kyllingesalat, flæskesteg.

Nogle plejer endda at slutte af med et ostebord, hvor der serveres forskelligt brød og diverse oste og tilbehør.

Så uanset hvilke retter og traditioner man kører med, plejer påsken at være præget af store måltider. Man går  ikke sulten igennem påsken – så er det i hvert fald ens egen skyld.

Prøv noget anderledes påskemad

Denne type påskefrokost med kolde og lune retter er relativt nem at lave selv. Nogle familier deler de forskellige retter op mellem hinanden, således har alle noget med til påskefrokosten. Det er en god måde at fordele ansvaret på, så ingen skal stå med det hele selv. I så fald kan det blive en stor byrde.

Men skulle i alligevel have lyst til at prøve noget helt nyt påskemad i år, hvor ingen skal være bebyrdet med at kokkerere kan i prøve Jespers Torvekøkkens lækre påskefrokost, der leveres direkte til døren.

Med en travl hverdag kan det være svært at skulle planlægge og lave mad til en påskefrokost, men det kan Jespers Torvekøkken snildt klare for dig. Så du slipper ikke alene for besværet. For med Jespers Torvekøkken får du nemlig også en lidt anderledes påskefrokost.

Jespers Torvekøkken har allerede sammensat menuen for dig, der består af unghane med rosmarin, kalvespidsbryst med forårsgrøntsager, rabarbertærte, varmrøget laks og meget mere.

Derudover har Jespers Torvekøkken en stor passion for madlavning, hvilket sikre dig den lækreste påskemad, der i øvrigt er relativ sund og bæredygtig.

Jespers Torvekøkken er desuden utroligt kreative i køkkenet og forsøger altid at finde på nye og spændende tiltag. Du vil med sikkerhed komme til at prøve noget nyt, hvis du vælger denne type påskemad til påskefrokosten.

Skriv et svar