Æbletærte med lækker dessertsauce
Æbletærte smager rigtig dejligt på en sommerdag. Æbletærte kan spises med en lækker dessertsauce, som kan være lavet af cremefine, cremefraiche, skyr eller flødeskum.
Arlas æbletærte
Jeg har fundet Arlas æbletærteopskrift på internettet, den har fået ret gode anmeldelser. Derfor sætter jeg den ind her. Hvis du vil læse hele opskriften eller se alle deres tip, må du besøge deres hjemmeside. Til æbletærten skal du bruge:
Dej
- 100 g koldt smør
- 150 g hvedemel
- 2 spsk flormelis
- 1 æggeblomme
- 1⁄2 spsk vand
Krydret æblefyld
- 50 g smør
- 100 g sukker
- 5 skrællede æbler i både
- 1⁄2 tsk stødt kanel
- 1⁄4 tsk stødt kardemomme
Pynt
- sigtet flormelis
Sådan laver du kagen fra Arla
Dejen laves ved at skære smørret i mindre stykker og smuldre det i melet. Tilsæt flormelis, æggeblomme og vand og saml hurtigt dejen. Form dejen til en kugle og lad den hvile tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Æblefyld
Kom smør og sukker i en pande og lad det smelte ved kraftig varme og under omrøring til sukkerblandingen er lysebrun. Vend æblebådene i det lysebrune sukker. Lad æblerne koge i ca. 2 min. til de er lysebrune, og sukkeret er flydende. Tag panden af varmen og vend kanel og kardemomme i. Fordel æblebådene med en gaffel i en smurt tærteform (ca. 24 cm i diameter). Hæld evt. overskydende sukker over.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til en rund plade (ca. 28 cm i diameter). Læg dejpladen over æblebådene og skub den forsigtigt ned omkring æblerne rundt langs kanten. Prik “dejlåget” med en gaffel og bag tærten midt i ovnen, ca. 25 min. ved 200°.
Lad den nybagte tærte hvile i ca. 5 min. på en bagerist. Læg et serveringsfad over tærteformen og vend rundt så æbletærten løsnes fra formen og står på fadet med æblefyldet øverst.