Det danske køkken

Mad med svinekæbe

Det sker ofte at man kører træt i at bruge den samme ingredienser igen og igen gennem hverdagene. Ofte bliver det spaghetti, medister eller lasagne som er den nemme løsning. På et tidspunkt bliver det for meget, og man forsøger sig på internettet for at finde lækre opskrifter. 

Prøv med svinekæbe

Svinekæbe er en sjælden ingrediens, når man laver mad i hverdagen. Men det kunne være en god ide, hvis man får besøg af vennere. Så kunne man servere svinekæbe i hvidvin. Selvom man ikke få gæster, så kan denne opskrift bruges gennem flere dage, så hvis du laver det en aften, så kan du have mad til et par dage, hvilket kan være rart i en travl hverdag.

Til fire personer skal du bruge følgende:
12 svinekæber
2 gulerødder
3 persillerødder
2 løg
2 æbler i både
5 fed hvidløg
2 dl hvidvin
6 dl hønsebouillon
1 lille bundt timian
salt og peber
25 g koldt smør
hakket persille

Svindekæberne skal pudses frit for hinder. De skal nu brunes i olie i en støbejernsgryde. Svinekæberne skal brunes ordenligt. Tag svinekæberne op, og sauter halvdelen af grøntsagerne. Svinekæberne skal nu tilbage i gryden med urterne og hvidvinen. Hele gryden skal nu op og koge, og derefter skal bouillonen tilsættes. Læg på på gryden, og lad den derefter simre i en time. Fjern grøntsager, og hæld saucen i en anden gryde. Den skal nu koge uden låg, så den tyknes. Tilsæt svinekæberne igen og resten af grøntsagerne, og lad det stå og simre i cirka et kvarter. Smag det til med salt og peber.

Klar til servering!

Så burde svinekæberne være klar til servering med grøntsager. Retten kan toppes med hakket persille. Man kan desuden servere det med groft brød som er lunet i ovnen. Hvis man er heldig, så er der nu lækker og sund svinekød til to eller tre dage.

 

Skriv et svar