Det danske køkken

Nem roulade med hindbærfyld

Rouladen er super let at lave og så smager den dejligt! Du har garanteret nydt en af dine bedsteforældres roulader og nu kan du lave din egen! Læs med her og se hvordan du gør.

Inde på femina.dk har jeg fundet en opskrift på roulade med hindbærfyld. Den er nem og hurtig at lave, og den smager så skønt! Ud af denne lækre opskrift kommer der 10 skiver.

Ingredienser

300 g god hindbærsyltetøj

Sukker (efter behov)

3 æg

2 spsk. sødmælk

120 g rørsukker

Korn fra 1 vaniljestang

100 g hvedemel

35 g mandler blendet til mel

1 tsk. bagepulver

Fintrevet skal fra 1 appelsin

Sådan laver du bunden

Pisk rørsukker og æg til en hvid masse, og tilsæt mæk, appelsinskal og vaniljekorn. Bland mandelmel, hvedemel og bagepulver sammen og vend det derefter i din hvide ægge masse.  Beklæd en bageplade med bagepapir, og bred efterfølgende din roulade dej ud på bagepladen. Bunden bages i en 225º varm ovn i 5 minutter i midten af ovnen. 

Færdiggør rouladen

På bunden af din nybagte roulade drysser du sukker. Er der sprækker i din dej, kan du påføre lidt mere sukker efter behov. Placer et bagepapir, tilsvarende din bunds størrelse, over bunden og vend bunden over på bagepapiret. Smør din rouladebund med et jævnt lag hindbærsyltetøj og rul derefter bunden sammen til en tæt roulade, ved at trække i bagepapiret. Din roulade bliver så tyk som muligt, hvis du vælger den lange led. Lad din roulade stå i minimum 30 minutter, så den kan sætte sig. Drys eventuelt med mere sukker. Skær rouladen ud i 2½ centimeters stykker og server den.

Andre roulade opskrifter

Jeg har fundet en anden god roulade opskrift, faktisk er det verdens bedste, hvis dansukker.dk selv skal sige det, se den her. Inde på familiejournal.dk har jeg fundet en roulade, der sender dig tilbage til barndommen og minder dig om hyggelig stunder med din familie, det er nemlig en vaskeægte “farmors roulade”, se den her.

Skriv et svar