Skal du til Italien i år, eller ville du ønske du skulle? Du kan forberede dig på alle de skønne italienske retter med blandt andet spaghetti bolognese. Det smager simpelthen så godt, og alle elsker det! Spaghetti bolognese kan serveres for folk i alle aldergrupper, og det kan desuden både spises til hverdag, men også sagtens når der kommer gæster på besøg! Jeg har fundet opskriften på den skønne ret, og du kan se den lige herunder eller her.
Spaghetti bolognese til 2 personer
- 1 pastinak, revet
- 1 gulerod, revet
- 2 fed hvidløg, hakkede
- 1 løg, revet
- Olie til stegning
- 300 g hakket oksekød
- 2 spsk. tomatpuré
- 1 dåse hakkede tomater (400 g)
- Salt og peber
- Et nip sukker
Endvidere
- 250 g frisk spaghetti
- Olivenolie
- ½ potte oregano, plukket
- Revet parmesan
Salat
- 100 g blandet salat
- Olie og eddike
- Salt og peber
Sådan gør du
Sautér pastinak, gulerod, hvidløg og løg i olie i en varm gryde. Det skal ikke tage farve, men må gerne sautere i 4-5 minutter. Kom kød i gryden, og lad det brune. Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater, og krydr med salt, peber og lidt sukker.
Lad saucen simre under låg og jævnlig omrøring i mindst 30 minutter. Smag til. Kog imens spaghettien i rigeligt og saltet vand, til den er al dente.
Dræn vandet fra den, og vend den med en smule god olivenolie. Anret din spaghetti bolognese og top derefter med frisk oregano. Servér straks spaghetti bolognese med rigeligt parmesan og blandet salat til.