Lyst til lidt suppe? Prøv denne skønne opskrift på en klassisk løgsuppe med ostebrød! Læs med og se, hvordan du gør her.
Løgsuppe er sjældent noget, der forbindes med det danske køkken, da det er en traditionel italiensk ret. Vi er simpelthen ikke vant til denne ret, men det ændrer ikke på løgsuppens gode smag. Jeg har fundet en opskrift på en klassisk udgave af den lækre suppe med løg inde på femina.dk.
Løgsuppe (2 personer)
- 600 g løg
- 30 g smør
- 2 fed hvidløg
- 1½ dl hvidvin
- 9 dl lys hønsefond (Kan erstattes med grøntsagsbouillon)
- Salt og peber
- 6 skiver flute
- 1 dl revet parmesan
Tilbehør
- Groft brød til de ekstra sultne
- Persille
Sådan gør du
Skær løgene i skiver, og klar dem i smørret i en stor gryde eller på en pande eventuelt ad 2 gange. Skær hvidløget i tynde skiver, og kom det ned til løgene. Hæld hvidvin på, og lad det komme op at koge.
Tilsæt din hønsefond eller grøntsagsbouillon, og lad det simre i 20-25 minutter under låg. Imens din suppe koger kan du forberede dine ostebrød. Kom dine skiver af flute i ovnen ved 180 grader, og rist til de er sprøde. Kom revet parmesan på, og sæt dem under grillen i ovnen, til osten er gylden og smeltet.
Servér din løgsuppe i varme skåle med ostebrødene i. Pynt med lidt hakket persille, og servér eventuelt groft brød til.
Flere opskrifter på løgsuppe
Jeg har fundet et par ekstra opskrifter på løgsuppe, så der er lidt at vælge i mellem. Inde på politiken.dk har jeg fundet en opskrift klassisk fransk løgsuppe, denne opskrift er lavet af James Price, og du kan se den lige her. Jeg har fundet en anden udgave af opskriften på suppen inde på arla.dk, som du kan se lige her.