Lakrids er den nye sort i det danske køkken- og med god grund. Lakrids gør lige det der ekstra ved smagsoplevelsen, og er det magiske ingrediens, der pepper selv den mest enkle dessertopskrift op. Et drys lakridspulver over vanilleisen og vupti du har en dessert, som giver en unik smagsoplevelse, som dine gæster med garanti vil huske.
Lakrids kan bruges i rigtig mange dessertopskrifter, og det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser.
Prøv en milkshake med lakrids
Har du brug for lidt inspiration til de varme og lune sommeraftener, har jeg fundet to skønne (og kolde) lakridsdesserter, henholdsvis Lakridsmilkshake og jordbærkoldskål i Femina, som jeg er sikker på vil begejstre både børn og voksne sjæle. Klik på linket eller se opskrifterne nedenfor.
Opskrift 1:
Milkshake med Lakrids (opskrift fra Johan Bülow)
2 personer
3 dl mælk
2,5 dl vaniljeis
2 tsk. Fine Liquorice Powder
Hvordan laver man en milkshake?
Pisk eller blend alle ingredienserne sammen, og server milkshaken i glas. Du kan evt. pynte kanten af glasset med din favoritlakrids som prikken over i’et.
Spice din milkshake op:
Du kan med fordel tilføje lidt frisk frugt, revet citronskal m.m. til din milkshare – kun fantasien sætter grænser!
Opskrift 2:
Sådan gør du
- Pisk æggeblommer og sukker godt sammen med en elpisker til en lys og luftig masse.
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og rør dem i æggemassen sammen med tykmælk, friskpresset citronsaft og fintrevet citronskal til en ensartet koldskål.
- Rens jordbærrene, og blend dem sammen med kærnemælken.
- Rør den blendede jordbærmasse i koldskålen, og stil den i køleskabet, til den skal serveres.
- Servér jordbærkoldskålen kold med et drys lakridspulver på toppen.