Pizzasnegle kan laves med børnene
Pizzasnegle er alletiders til fødselsdage og de aftener man ikke orker at lave en kæmpe menu til børnene. Pizzasnegle er godt fordi de er lette at lave og børnene spiser sig som regel mætte i dem. Jeg plejer nogle gange at tage dejen med ind i stuen ved vores bord og så får hvert af børnene en klump dej. De elsker at lave deres egen pizzasnegl og spiser den altid velfornøjet uden problemer.
Selvom pizzasneglene ikke plejer at ligne dem jeg bager eller ligner hinanden for dens sags skyld, så smager de stadigvæk af det samme. Vores store børn plejer at eksperimentere med krydderierne også. Det giver dem mulighed for, at afprøve nogle nye smagsvarianter af og er med til at gøre dem mindre kræsne.
En af fordelene ved at lade børnene selv lave pizzasneglene er, at de får en masse selvtillid af det. De får ikke bare serveret maden, men har også et ansvar ved at lave maden og få den til at smage godt. Nogle gange deler børnene med glæde, deres pizzasnegl med hinanden, så de hver især kan smage nuancerne.
Pizzasnegle til børnefødselsdage
Pizzasnegle, burgere, pizza og frikadeller plejer at være sikre hit til børnefødselsdagen. Jeg taler ikke om disse færdigretter man kan købe. De er alt for usunde. Men når du laver maden selv, kan du også kontrollere sukker, fedt og salt mængden og ligeledes alle de forskellige e-stoffer som gladelig tilsættes den pålæg og det mad vi giver vores børn.
Det er bedst at lave maden selv, så ved man hvad man får indenbords. Her er en opskrift på grove pizzasnegle, fundet på familiejournalens hjemmeside:
Dej
- 25 g gær
- 3 dl vand
- 100 g fintrevet gulerødder
- 1 spsk. rapsolie
- 1 tsk. salt
- 100 g grahamsmel
- 400 g hvedemel
Fyld
- 2 dl dåsetomat smagt til med basilikum, salt og peber
- 200 g skinkestrimler eller 200 gram tun eller 200 gram ost (vegetar) eller 200 gram spinat (vegetar)
- 100 g revet ost
- 1 spsk. tørret oregano
Sådan gør du
Start med at lave din dej. Du rører gæren ud i vandet og tilsætter revet gulerod, olie, salt og grahamsmel. Tilsæt hvedemel og ælt dejen godt. Dejen skal hæve i 20 minutter. Rul den ud til 1 cm tykkelse, en firkant. Husk mel under dejen. Fordel pizzasauce på dejen. Bland fyld og fordel blandingen over dejen. Rul dejen til en roulade og skær den i 2 cm stykker. Læg dem på en bageplade og bag dem ved 200° i 18 min.
Billede: Aaron E. Silvers