Kokkeskolen

Stenbiderrogn på blinis med avokadocreme

Ønsker du at lave noget lækkert og en smule eksklusivt til dine gæster, men ved du ikke hvad? Så læs med her og få opskriften på blinis med stenbiderogn og avokadocreme.

Stenbiderrogn er rogn fra stenbideren og fra laks. Det kaldes dansk kaviar, og er et meget populært alternativ til ægte kaviar, da det er super lækkert.

Server rognen for hvem som helst, enhver ville blive begejstret, og det er derfor en perfekt del af en ret til dine gæster.

Jeg har fundet en opskrift på blinis med stenbiderrogn og avokadocreme, som kan ses nedenfor.

Rogn på blinis med avokado

  • 12 små blinis, lunet i ovnen
  • 300 g renset stenbiderrogn
  • Lidt citronsaft
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 rødløg hakket i meget fine terninger

Dressing

  • 2½ dl græsk yoghurt, 10 %
  • Fintrevet skal af 1 økologisk citron
  • 1-2 spsk. citronsaft
  • Havsalt og friskkværnet peber

Avokadocreme

  • 1 moden avokado
  • Lidt citronsaft
  • 3 spsk. dressing

Pynt

  • Rødløg
  • Citronskal
  • Kørvel

Sådan gør du

Krydr din rogn med salt, lidt citronsaft og peber, og vend rødløg i. Pisk yoghurten stiv med citronskal og lidt citronsaft, og krydr med salt og peber. Mos avokadoen, og rør den med citronsaft og dressing.

Anret stenbiderrogn ovenpå på en klat dressing på de lune blinis. Pynt med citronskal, rødløg og kørvel. Giv små klatter af avokadocreme til og evt. lidt ekstra rogn.

Skriv et svar