En lun sommeraften med græskarsuppe
Nu nærmer de lune sommeraftener sig hastigt. Dem hvor man kan sidde udenfor og bare nyde at man lever. Dertil hører også lækkerier, som eksempelvis lette lækre retter eller en god vin. Man kan servere et mindre måltid, det kunne eksempelvis være en dejlig skål græskarsuppe eller en lille mad med tuncreme.
Ingredienser til græskarsuppe
Græskarsuppe kan måske skræmme nogle. Men det er som regel ikke så svært, når man først lærer teknikken. Mange børn er i øvrigt vilde med græskarsuppe. På en sommeraften kan græskarsuppe sagtens serveres med et hvidløgsbrød eller et stykke rugbrød.
- 1 kilo skrællet og udkernet græskar
- Hvidløg, skarlotteløg eller almindelige løg ( 2-4 )
- 1/2 dl. olie
- 7,5 dl. bouillon
- 5 dl. vand
- salt, peber, sukker
- saft fra en økologisk citron
- 3,5 dl. græsk yoghurt
Ingredienserne steges og blandes op med bouillon og krydderier. Husk at blende suppen inden servering.
Tuncreme
Til en af disse lune sommeraftener ville en tuncreme også fungere glimrende, serveret udenfor i den friske sommeraften. Jeg har fundet en opskrift til 8 personer her:
- 1 dåse Organic Butterbeans
- 2 dåser tun i vand eller olie
- 2 fed hvidløg
- evt. lidt vand eller lys bouillon
- 3-4 spsk. god olie
- ½ tsk. stødt spidskommen
- salt og peber
- skal og saft af ½-1 citron
- hk persille, basilikum eller anden frisk krydderurt
- kapers
- 4 fintsnittede forårsløg
Sådan gør du
Bønner og tun blendes med hvidløg, eventuelt bouillon og vand. Olie tilsættes forsigtigt lidt ad gangen. Smages til med krydderier, krydderurter, citron og hakket grønt. Pynt med forårsløg og eventuelt purløg og kapers.
Tuncreme kan serveres til mange forskellige ting. Man kan eksempelvis servere det på et stykke brød, til kartofler eller tilbehør til en salat. Desuden kan den bruges til madpakken dagen efter, hvis der er noget i overskud. Tuncreme kan også anvendes på et stykke smørrebrød, pyntet med cherrytomater og agurkminitern.