Junk food Kartoffelsalat
Kartoffelsalat kan købes i bøtter i supermarkedet. Den kan tilsættes grønt for at gøre den mere spændende. Men sandheden er at det er den rene skuffelse. Det smager ganske enkelt ikke godt. Jeg kunne heller ikke forestille mig, at det er sundt.
Lær at lave en lækker kartoffelsalat
Ligesom som mange andre opskrifter, findes en grundopskrift til kartoffelsalat. Den består selvfølgelig af kartofler, mayonnaise, purløg og cremefraiche. Jeg har fundet en opskrift på kartoffelsalat, som jeg har tilladt mig at ændre lidt her:
- 1 kg kogte kartofler
- 3 forårsløg
- 2 spsk. mayonnaise
- 4 spsk. cremefraiche eller skyr
- 1 fed hvidløg, skalotteløg eller rødløg
- 1 bundt purløg eller andre krydderurter
- Lidt sukker eller stevia
- Friskkværnet salt og peber efter smag
- Eddike efter smag
Kartofler skæres i skiver og blandes med de øvrige ingredienser. Skal opbevares køligt inden servering.
Kartoffelsalat kan spises til mange retter
Jeg har fundet en madplan til en uge og nogle af opskrifterne kan man spise kartoffelsalat til. I denne madplan kan kartoffelsalat spises til både kylling, hakkebøffer og schnitzel.
- Mandag: Citron og rosmarinkylling
- Tirsdag: Barbecue-kylling med kaffe
- Onsdag: Grillede pitabrød
- Torsdag: Hakkebøffer
- Fredag: Grillet schnitzel
Gode råd om din kartoffelsalat
Fedtfattig kartoffelsalat: Anvend skyr eller fedtfattig cremefraiche eller yoghurt.
Det kan være godt at koge kartoflerne dagen før, da du sikres de er blevet kolde, når du skal anvende dem. Personligt kan jeg ikke lide smagen af kartofler fra dagen før. Du bør derfor tænke meget grundigt over om det kunne være muligt, at koge dem om morgenen og lade dem køle af samme dag. Men det er op til din egen smag og præferencer.
Kartofler fra glas er nemme at bruge, men smager elendigt. Lad være med at anvende dem. Brug altid friske og helst nye kartofler. Hvis du har en urtehave, så smager det formidabelt at bruge egne kartofler.
Krydderurter til kartoffelsalaten smager en verden til forskel, hvis de er friske. Lad derfor være med at anvende de tørre og kedelige krydderurter.