Rødkålssalat
Salat er ikke kun den klassiske salat med agurk, tomat og salatblade. Der findes utallige salatvariationer, nogle af dem er så lækre og mættende at de kan spises helt uden tilbehør. Rødkålssalat egner sig rigtig godt til kødretter. Den har et særligt bid og en helt frisk smag. Den kan laves på mange måder, fx rødkålssalat med appelsin og nødder eller rødkålssalat med granatæble.
Lav din egen kartoffelsalat
Jeg har fundet en spændende opskrift på kartoffelsalat (4 personer) her:
- 800 g kartofler
- 2 rødløg
- ½ dl soltørrede tomater i olie
- 2 dl fine ærter
- 1 dl sorte oliven
- 2 håndfuld rucola-blade
- 1½ spsk. lys vineddike
- ca. 3 spsk. rapsolie
- citronsaft
- 2-4 tsk. dijonsennep
- 2 spsk. hakket dild
- 2 spsk. hakket persille
- ½-1 spsk. friskhakket estragon
Ingredienserne blandes sammen og sættes på køl indtil retten skal serveres. Lad aldrig din kartoffelsalat stå og hvile for længe på køkkenbordet i sommervarmen, det er lige til en maveinfektion.
Andre salater
Du kan forsøge dig med forskellige salatarter eller andre kornsorter, som fx til speltsalat eller bulgursalat. Du kan også sætte kulør på din salat, ved at bruge forskellige farver eller smage. Jeg har fundet en opskrift på asparges og jordbærsalat, man skal bruge:
- 1 bundt asparges
- 100 g mandler
- 500 g bakke jordbær
- ½ pose estragon
- 1 dl akaciehonning
- ½ dl hvid vineddike
Asparges skal blancheres i 1 minut i kogende vand. Derefter skæres de ud i stykker. Jordbærene rensen og skæres ud i halve. Bland jordbær og asparges sammen forsigtigt. Mandlerne ristes til de er gyldne og vendes forsigtigt sammen med de øvrige ingredienser. Dressingen laves en uge før af: estragon der blandes med hvid vineddike og opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet. Efter en uge blandes akaciehonning med estragonblandingen. Dressingen hældes over salaten inden servering.
Billede: susan@kingstreetmarketinggroup