Tiramisu er en italiensk dessert, i lag bestående af ladyfingers, som er vædet med stærk kaffe (espresso) og f.eks. amaretto. Desuden udgøres den af mascarpone (en italiensk flødebaseret friskost) og æg, tilsat sukker og vanilje. Den toppes typisk af med kakaopulver eller mørk chokolade i flager. Jeg spiser den sjældent, men jeg elsker den. Det er en af de desserter, jeg ikke kan få nok af. Jeg laver den ikke til hverdag, det er som oftest til særlige lejligheder.
Tiramisu med hvid chokolade
Jeg har fundet en skøn opskrift på tiramisu, den er fra femina.dk
Tiramisu til 6 personer:
2 æggeblommer (1 bæger pasteuriserede)
3 spsk. sukker
1½ æggehvide (1 bæger pasteuriserede)
250 g mascarpone
korn af ½ vaniljestang
50 g hvid chokolade
1 dl piskefløde
Endvidere:
4 spsk. instant-kaffepulver
1½ dl kogende vand
4-6 spsk. marsala
1 pakke ladyfingers
Pynt:
mørk chokolade i høvlede flager
8-12 flotte jordbær
Tiramisu – Sådan gør du:
- Pisk æggeblommerne med 2 spsk. sukker. Stil det til side.
- Pisk æggehviderne stive, tilsæt resten af sukkeret, og pisk, til æggehviderne er helt stive. Stil det til side.
- Vend mascarpone og vaniljekorn sammen.
- Smelt den hvide chokolade over vandbad.
- Lad den afkøle let, og rør den i mascarponecremen.
- Tilsæt æggeblommerne.
- Fold omhyggeligt de stiftpiskede æggehvider i. P
- isk piskefløden til let flødeskum, og vend den i æggemassen.
Opløs kaffepulveret i kogende vand i en stor flad skål; tilsæt marsala, og lad det afkøle.
Del evt. din tiramisu med en skarp kniv, så de passer til fadet/glassene. Dyp én ladyfinger ad gangen i kaffeblandingen, så kun den underste del af kiksen bliver våd. Læg kagerne i bunden af fadet/glassene, så det hele er dækket. Læg et 2½ cm tykt lag creme over kagerne; læg endnu et lag ladyfingers, og slut af med cremen. Stil desserten på køl, gerne i 3-4 timer. Drys din tiramisu chokolade og jordbær.