De fleste mennesker elsker grillet kød. T-bonesteak er noget udsøgt oksekød der er både mørt og saftigt. Men det kræver naturligvis, at det bliver tilberedt på den rette måde. Her kommer der en udførlig vejledning til at grille en t-bonesteak, så man får et dekadent velsmagende måltid.
Sådan griller man en T-bonesteak
En T-bonesteak er oksekød udskåret af en tyndsteg eller mørbrad. Kødet er derfor utroligt mørt og saftigt med rig smag. En T-bonesteak er et stort måltid. Derfor behøver man ikke at servere den med meget andet tilbehør. Dog vælger mange at supplere måltidet med lidt kartofler, salat og et godt glas vin.
En typisk T-bonesteak er på 300-500 gram, og man påregner én steak pr. person. Der er så meget saft i bøfferne, at det ikke er nødvendigt at lave en sauce til måltidet.
- Man starter med at pensle bøfferne med olivenolie, hvorefter man gnider dem med salt og peber.
- Man lægger bøfferne på grillen, når den er klar, helst hvor der er mindst varme, så de ikke brænder på.
- Bøfferne grilles på hver side, indtil de er tilpas stegte, og man bør undgå at give dem for lang tid på grillen, idet de så risikerer at blive gennemstegte.
- Efter stegningen gnides bøfferne igen med salt og sort peber, hvorefter de bør hvile i fem minutter.
Nu kan bøfferne så servers evt. med flutes, salat og kartofler.
Generelt om grillstegning
Som man kan se af vejledningen, så er det både nemt og enkelt at stege en T-bonesteak. Det største problem er at tage bøffen af grillen på det rette tidspunkt. Det gør man ved at presse på kødet gerne med fingrene, så man kan mærke kødets konsistens. En rød bøf vil føles blød og eftergivende, mens en medium bøf vil føles mere fjedrende og saftspændt, og endeligt vil en gennemstegt bøf føles helt fast. Det er også et godt tip at lade kødet hvile 5-10 minutter efter stegningen, så saften kan få tid til at fordele sig ordentligt og ikke siver ud, når man skærer i kødet. Man kan grille året rundt, men udendørs grillstegning er især populært i sommerhalvåret. Her grilles alt lige fra pølser, burgere, kylling, bøffer, lam, fisk og svinekød, og disse forskellige former for kød skal naturligvis grilles forskelligt med hensyn til tid og varme.