Hvis du ikke er typen, der nyder at lave mad, kommer du til at elske denne opskrift! Med denne opskrift er der nemlig chili con carne til hele 3 dage.
Chili con carne er en krydret ret, der smager rigtig lækkert. Retten findes i mange forskellige udgaver, men den typiske består af oksekød, bønner, chili, peber og tomater. Jeg har fundet en opskrift på chili con carne til 3 dage på soendag.dk, som du kan se herunder.
Hvad skal man bruge til chili con carne?
- 3 store gule løg, hakket groft
- 3 rensede røde chili, hakket fint
- 3 fed hvidløg, hakket fint
- 1,2 kg hakket oksekød (3-6%)
- 1½ dl mørk balsamico-eddike
- 2 røde og 2 grønne peberfrugter, renset og hakket groft
- 3 ds hakkede tomater
- 3 dl øl
- 3 tsk spidskommen
- 6 laurbærblade
- 9 let maste enebær
- Havsalt og friskkværnet sort peber
- 30 g mørk chokolade (70%)
- 3 spsk olivenolie
- 3 ds kidneybønner
- 3 ds majs
Sådan gør du
- Gør grøntsagerne i stand. Vend løg, hvidløg og chili i en stor gryde, spæd med 2-3 spsk vand, når løgene bider i bunden af gryden.
- Vend kødet godt heri og spæd med eddiken. Kom peberfrugter, tomater, øl og krydderier i gryden. Lad retten simre i 1 time. Kom chokoladen i sammen med olien.
- Når chokoladen er smeltet, tilsættes bønner og majs, og retten smages til.
- Server chilien med en spsk rørt fromage frais og bredbladet persille på toppen.
- Groft, lunt brød er dejligt til, men retten kan egentlig sagtens stå alene, da der både er bønner og majs i.
TIPS!
- Skal din chili con carne være endnu stærkere, vendes skiver af rød chili i samtidig med bønner og majs.
- Gryderetter som denne bliver kun bedre med alderen, så hvis du har tid til det, er det det bedste, at lave chilien dagen før. Og så har du nem aftensmad dagen efter – og dagen efter og dagen efter…
- Synes du, det er lige rigeligt at spise samme ret tre dage i træk, kan du selvfølgelig sagtens fryse din chili ned i portionsstørrelser og tage den op af fryseren, når du igen skulle få lyst til den herlige chili.
Flere opskrifter på chili con carne
Chili con carne kan som sagt laves på mange måder, jeg har derfor fundet nogle flere opskrifter på retten, så man har lidt valgmuligheder. En anden opskrift har jeg fundet på valdemarsro.dk, og den kan du se lige her. Derudover kan du læse utrolig mange spændende opskrifter på chili con carne i Femina.