Rabarberkage
Rabarberkage er en rigtig god dessert, dejen har en lækker sødmen og luftighed, rabarberne er syrlige og giver kagen en lethed, og som regel er der nødder eller lignende i, der giver lidt knas og bid. Alt i alt en super god kage der smager rigtig godt med disse ting kombineret.
Rababerkage er faktisk ret simpel at lave, og er en dessert der ser lækker ud. Personligt kan jeg bedst lide det med vanilleflødeskum og en kop kaffe til, men hvis dette er for tungt kan det sagtens byttes ud med creme fraiche og grøn te, eller spises det om eftermiddagen, så en godt glad iskold hyldeblomst saft – hvad end du bedst kan lide.
Her er en opskrift på en lækker rabarberkage.
Rabarbertærte
Rabarbertærte har mere rabarber i en rabarberkage har, og er af denne grund mere frisk. Rabarbertærten har også en sød bund, det sure og søde fra rabarberne, og det crunchy fra den bagte kant på smuldredejen på toppen af tærten.
Da denne kage ikke er lige så sød, men mere frisk og let, synes jeg den er ekstra god til en dessert en varm sommerdag, eller en kage til teen midt på dagen, da den ikke ligger ligeså tungt. Denne kage vil jeg personligt også helst have med vanilleflødeskum og kaffe, da det er den måde jeg bedst kan lide sådanne ting, men igen er det helt op til dig, hvad du serverer den med.
Denne kage er helt vildt nem at lave, og stort set alle kan lide den. Her er en opskrift på rabarbertærte.
Rabarberkompot
Rabarberkompot er nemt at lave og smager super godt på is, vanillecreme, yougurt, skyr, i forskellige kager og til en masse andre forskellige ting – hvad end du føler for at putte det på/i. Det smager super godt og har en god balance i syre og sødme. Her er en opskrift på en ualmindelig lækker rabarberkompot.