Det danske køkken

Gulerodskage til kageelskere

Vi kan ikke lyve os fra det. Vi danskere er en hygge-nation, og det har samtidig også givet os stemplet som en kage-elskende nation. Hvad enten vi vil stå ved det eller ej, så er det jo rigtigt. Det er ikke noget at skamme sig over! Jeg elsker kage, og har gjort det lige fra barnsben af. Derfor går jeg også højt op i at en gulerodskage smager af gulerodskage – og at den er spændende og indbydende at spise og at kigge på!

Nu ved I i hvert fald hvordan jeg har det med cheese topping. Men helt ærligt, så kan en gulerodskage eller en squashkage for den sags skyld IKKE serveres uden cheese topping – jeg ser det som halvdelen af kagen, og dermed halvdelen af smagsoplevelsen. Det ville derfor være ualmindeligt synd at snyde ganen og øjnene ved at servere en gulerodskage uden topping. Ja, det kræver lidt mere. Men den kan jo bare laves, mens man alligevel venter på, at kagen køler ned. Opskriften i ser nedenfor er min bedstemors egen med lidt tilføjelser af det ekstra gode.

Gulerodskage med cheese topping

Ingredienser: 

  • 300 g brun farin
  • 2 dl smagsneutral olie
  • 3 æg
  • 300 g mel
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk natron
  • 500 g revet gulerødder
  • 2 tsk kanel
  • 50 g hakkede nødder

Topping:

  • 200 g flødeost
  • 120 g. blødt smør
  • 80 g. flormelis
  • revet citrusfrugt

Fremgangsmåde

1. Kagen er ganske simpel og nem. Alle ingredienser blandes sammen og piskes godt. Dernæst puttes dejen i en bageplade, springform eller hvad du ellers har liggende med bagepapir, og bager kagen i 30 min ved 180 grader.

2. Til toppingen piskes flødeost og smør godt sammen til en homogen masse. Dernæst sigtes flormelis forsigtig i og vendes i massen. Smag til med appelsin, citron eller lignende og læg den på køl.

 

Billede: mosaic.marketing